Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, maj 2019

Revija Bodi eko, maj 2019

MORDA VAS ZANIMA

Pred vami je majska izdaja revije Bodi eko. Naša družba postaja čedalje starejša. In čeprav se je odnos do starosti s pojavom moderne dobe  spremenil – nekoč so starejši pripadniki družbe veljali za modrece – se vse starejši populaciji, ki se pojavlja kot neizogibno dejstvo zaradi boljšega načina življenja in napredka medicine, ne moremo izogniti. Vsak od nas se bo slej ko prej tudi sam soočil s problemom staranja.

- Oglas -

Preden pa sami pridemo do tega življenjskega obdobja, ga največkrat spremljamo pri svojih bližnjih. Takrat spoznamo tudi vse skrite pasti, ki nas v jeseni življenja lahko doletijo. Ena izmed takih pasti je demenca, ki jo strokovnjaki zaradi vse obsežnejšega pojava imenujejo izziv sodobne družbe. O demenci smo povprašali nekaj strokovnjakov, ki se vsakodnevno srečujejo z njo pri svojem delu. Več pa seveda preberite v tej številki revije Bodi eko. Vabljeni, da prelistate zanimive, poučne in predvsem uporabne nasvete, zgodbe in recepte v reviji Bodi eko.

Bodi eko revija - maj 2019

Kaj boste še našli v majski izdaji revije Bodi eko:

 • Kako se soočiti z demenco: Svojci morajo imeti predvsem znanje
 • Paraziti: Odpravimo jih na naraven način!
 • Tereza Poljanič: Ekološko kmetovanje in zdrava prehrana nista modna muha!
 • Težavno črevesje umirimo s prehrano
 • Bosonoga hoja: Stopala »oslepijo«, ko jih obujemo.
 • Spomladansko-poletna nadloga: Seneni nahod
 • Viktorijina zdravilna zakladnica: Namesto zdravniške kartoteke zelišča.
 • Domača lekarna eteričnih olj za celo družino
 • Okrasne rastline si ne zaslužijo smetišča! 
 • Hren: naravno čistilo za telo
 • Ingver na domačem vrtu
 • Eko škropiva: Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev

V tej izdaji revije Bodi eko pišemo še o naravnem odpravljanju parazitov, spomladansko-poletni nadlogi senenem nahodu, občutljivem črevesju, domači lekarni eteričnih olj, predstavljamo vam gospo Viktorijo, ki ima raje zelišča kot obiske pri zdravniku in Terezo Poljanič, ki v daljni Novi Zelandiji, prav tako spretno suka kuhalnico kot doma. Uživajte tudi v vašem vrtu, če ga imate in si z našo pomočjo sami pridelajte ingver, ali pa si pripravite eko škropiva s katerimi boste pripomogli k čistejšemu okolju.

Poznamo zavetišča za brezdomce, otroke, živali… Ste vedeli, da obstaja tudi zavetišče za rastline? Z zanimivim in predvsem ekološkim pristopom sta se dve mladi in zagreti dekleti lotili reševanja okrasnih lončnic, ki jih potrošniško naravnani kupci takoj po tem, ko le te izgubijo svoj sijaj zavržejo. S pravo oskrbo jih povrneta v življenje in oddata posvojiteljem. Čeprav sta na začetku svoje poti naleteli na dvomljivce, se je kmalu pokazalo, da je njuno delo pravzaprav opomnik vsem nam, da imamo na razpolago samo en planet, ki ga delimo z vsemi živimi bitji. Zanimivo branje, ki vam bo odprlo poti v nova razmišljanja. 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×