Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, junij 2019

Revija Bodi eko, junij 2019

MORDA VAS ZANIMA

Pred vami je nova, junijska številka revije Bodi eko. Prebrali boste lahko vse o težavah s ščitnico, zgodbo o gospodu, ki je z gibalnimi vajami odpravil bolečine v hrbtenici ter o vplivu jemanja zdravil na naša prebavila.

- Oglas -

V reviji boste našli še recepte za domače pripravke za poškodbe, opekline in pike žuželk ter nasvete za gojenje paradižnika. Predstavili vam bomo tudi nekaj odličnih zdravilnih rastlin za zdravje in domačo kozmetiko.

Revija Bodi eko, junij 2019

V junijski številki revije Bodi eko si boste lahko prebrali

 • Ščitnica mala žleza z veliko življenjsko odgovornostjo
 • Resnična zgodba: S pravilnim gibanjem odpravil bolečine hrbtenici
 • Naravna kopališča v Sloveniji
 • Zelišča in pripravki za sončenje
 • Bršljanasta grenkuljica: Ugodno deluje na prebavila in čisti kri
 • Naravna nega kože: Pripravki za pike insektov, podpludbe in druge
 • Patricija Mozetič: Segrevanje morja je vsako leto bolj izrazito
 • Smo zdravi šele, ko blato neha smrdeti?
 • Vpliv zdravil na absorpcijo hranil v telesu
 • Naravni pospeševalci za spomin in možgane
 • Kako krom lahko prispeva k izgubi odvečnih kilogramov?
 • Zamejski oblikovalec Izidor Štern: Umetnost Risanja na Porcelan
 • Paradižnik: nasveti za lepe plodove in obilen pridelek
 • Kako si pomagamo, če imamo potovalno bolezen

Z mislijo na tople dni, ko se nam prileže ohladitev v vodi, vam v tokratni številki predlagamo obisk nekaterih naravnih kopališč po Sloveniji. Da bomo ob tem ostali »eko«, je jasno, saj nam ne bo treba iti predaleč in prav tako ne zapraviti preveč denarja. Morda pa bi si vseeno zaželeli iti kam dlje, vsaj do Piranskega zaliva, in se okopati v morju.

Naša osrednja gostja, dr. Patricija Mozetič, vodja Morske biološke postaje Piran, vam sporoča, da lahko brez skrbi zaplavate, saj je ocena ekološkega stanja morja pri nas zaenkrat dobra. Ker se z roko v roki z radostmi poletja rade pojavijo tudi težave (na primer potovalna slabost), pišemo v tej številki tudi o tem, kako se jih obraniti, ali pa kako se lotiti poletnih težav s kožo.

V članku o negi kože vam svetujemo, kako si na naraven način z aromakozmetiko pomagamo v primeru prask, pikov, odrgnin in podplutb.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×