Lepota & KozmetikaPomladite kožo in se znebite gubic na naraven način

Pomladite kožo in se znebite gubic na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Zakaj bi vam strah pred gubicami preprečil, da bi se v življenju smejali? Preverite, kako lahko poskrbite za mladostno in sijočo kožo s pomočjo dragocenih daril narave in to kar v domači kopalnici.

- Oglas -

Maska za obraz iz medu

Eterična olja za mladostno kožo

Jojojbino olje je eno izmed najbolj vlažilnih olj, na koži pa po uporabi ni mastnega občutka. Vsebuje obilico antioksidantov, ki pomagajo zgladiti fine gubice in pripomorejo, da so te manj vidne. Podoben učinek ima tudi olje granatnega jabolka. Je izredno dragoceno, izboljša elastičnost, deluje vlažilno in ima izrazit anti-age učinek, ščiti pred prostimi radikali in dobrodejno deluje na kožno vezno tkivo. Bolj mladosten videz vam bo pomagalo doseči tudi eterično olje sivke, saj vsebuje ogromno antioksidantov, ki so ključnega pomena za ohranjanje zdravega in mladostnega videza kože. Še eno skrivno orožje v boju proti gubicam pa je eterično olje kadilne bosvelije. Pomaga varovati kožne celice, saj je močan astringent, pripomore tudi pri zmanjševanju razširjenih lis in por,  posledicami aken in drugih znakov staranja. To olje je zaveznik za učvrstitev kože na problematičnih predelih, kot sta trebuh in predel oči.

Pripravite si domačo masko

Za mladosten videz lahko poskrbite tudi tako, da si enkrat na teden pripravite negovalno masko za upočasnitev staranja. Poskusite s preprosto limonovo masko, za katero boste potrebovali le limono in dve do tri žličke medu. V med vmešajte sok limone in masko nanesite na očiščen obraz, počakajte nekaj minut in sperite s toplo vodo. Če imate občutljivo kožo se maski raje izognite in si pripravite masko s korenčkov. Potrebovali boste en velik korenček in dve žlici medu. Najprej v električnem mešalniku zmiksajte korenček, dokler ne dobite tekočine, ki jo primešate medu in nanesete na čist obraz. Pustite dvajset minut in sperite.  Seveda se morate za ohranjanje mladostnega videza čim dlje držati tudi nekaterih osnovnih pravil, ki so povezana z življenjskim slogom. Nikoli  ne pozabite na uporabo zaščitne kreme pred soncem in se čim manj izpostavljajte soncu, vsak dan si privoščite dovolj kakovostnega spanca, ne pozabite na pitje tekočine in vsakodnevno vlaženje in čiščenje kože. Opustite navade, ki staranje še pospešujejo, kot so kajenje, prekomerno uživanje alkohola in velike količine stresa

NAJNOVEJŠE