0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOb pikih insektov si pomagajte s sodo bikarbono in sivko

Ob pikih insektov si pomagajte s sodo bikarbono in sivko

MORDA VAS ZANIMA

Preživljanje prostega časa v naravi ima seveda izjemno pozitiven vpliv na naše zdravje in počutje. Vendar pa je s tem včasih povezanih tudi nekaj neprijetnosti. Ena takšnih so na primer piki insektov. Težava je še posebej pogosta v toplejših mesecih. Če ste tudi sami povsem popikani, pa vam na srečo ni treba posegati po kupljenih mazilih. Vse, kar potrebujete, sta namreč soda bikarbona in eterično olje sivke. Mešanica bo poskrbela, da se boste lažje uprli nenehnemu praskanju, saj bo hitro in učinkovito pomirila kožo ter pospešila njeno regeneracijo.

- Oglas -

Soda bikarbona in sivka

Previdno, kadar pride po piku insekta do resnejše reakcije

Mešanica, ki jo predstavljamo v nadaljevanju, je primerna tako za odrasle kot za otroke. Čeprav je na prvi pogled zelo preprosta, pa svojo nalogo opravi izjemno uspešno. Tako sivka kot soda bikarbona sta znani po pomirjajočih učinkih na kožo. Poleg tega pa bo sivka poskrbela tudi za sprostitev in lažji spanec. Poleti pa je uporaba sivke še posebej priporočljiva zaradi dejstva, da njen vonj odganja komarje. Seveda pa se v primeru resnejših težav ni mogoče zanašati zgolj na sivko in sodo bikarbono. Če je mesto pika zelo vroče in če se pojavi oteklina, je smiselno, da se čim prej odpravite do zdravnika. Še hitrejše ukrepanje pa je seveda potrebno, če se pojavijo težave z dihanjem, saj to nakazuje, da je prišlo do hujše alergijske reakcije. Naravni pripravek iz eteričnega olja sivke in sode bikarbone je torej primeren predvsem takrat, ko je koža zaradi pika srbeča, vendar nimate drugih težav.

Kako izdelati naravno »mazilo« za pomiritev kože in kako ga uporabiti?

Potrebovali boste 2 žlici sode bikarbone in približno 10 kapljic eteričnega olja sivke. Sestavini zmešajte v čisti posodici, da dobite gosto pasto. Po potrebi lahko dodate še nekaj kapljic vode. Nanesite na mesto pika. Mešanico nato pustite učinkovati približno 20–30 minut. Po preteku tega časa kožo nežno zbrišite z vlažno krpico. Pazite, da ne boste pregrobi, saj lahko s tem ponovno razdražite kožo. Po potrebi postopek čez nekaj časa ponovite.

.

NAJNOVEJŠE