Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliO želvi hlastavki govori ves Maribor

O želvi hlastavki govori ves Maribor

MORDA VAS ZANIMA

Pa tudi vsa Slovenija. Iskalna akcija želve hlastavke v Mariboru žanje veliko zanimanja in smeha med ljudmi. Hlastavka ima že svoj profil na Facebooku, mariborski mediji izbirajo njeno ime, na njen račun pa se je na internetu pojavilo že kar nekaj šal.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
- Oglas -

Želva hlastavka je tujerodna vrsta, kar pomeni, da pri nas ne živi prosto v naravi. Ko so jo 30. maja prvič opazili pri zgornjih ribnikih v mariborskem mestnem parku, je stekla iskalna akcija, ki zaenkrat še ni obrodila sadov. Želva je od takrat dobila svoj profil na Facebooku, prek katerega komunicira z javnostjo. Da je postala pravi hit, priča dejstvo, da ima iz dneva v dan več všečkov – trenutno že več kot 3500.

Če jo vidite, se ji ne približujte!

Tudi, če ima želva že status zvezdnice, z njo nikar ne delajte selfijev. Ta vrsta želve je namreč agresivna in ima zelo močne in nevarne čeljusti, s katerimi lahko odgrizne tudi prst. Tehta lahko do 60 kilogramov. Na mariborski občini zato pozivajo, da se želvi ne približujete in, če jo opazite, raje takoj pokličete interventno številko 112. H pazljivosti pozivajo tudi vse obiskovalce parka. Pristojni na mariborski občini so že sprožili ukrepe za njen ulov in varno odstranitev.

S ceste v vodo jo je nesel Mariborčan

Mediji so poročali, da je želvo prvi našel Mariborčan s prijateljico, in sicer že 13. maja. Ker je bila sredi ceste in bi jo skoraj povozila, jo je Mariborčan nesel v vodo. Po njegovih besedah naj bi bila želva ogromna. Ko jo je nosil v rokah, se ni zavedal, kako nevarna je lahko ta žival. Hlastavka iz Maribora naj bi po ocenah tehtala okrog 15 kilogramov in lahko živi še več desetletij. Z lahkoto namreč preživi zimo in nima nobenega naravnega plenilca.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×