fbpx
Domov Živali O želvi hlastavki govori ves Maribor

O želvi hlastavki govori ves Maribor

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Pa tudi vsa Slovenija. Iskalna akcija želve hlastavke v Mariboru žanje veliko zanimanja in smeha med ljudmi. Hlastavka ima že svoj profil na Facebooku, mariborski mediji izbirajo njeno ime, na njen račun pa se je na internetu pojavilo že kar nekaj šal.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Želva hlastavka je tujerodna vrsta, kar pomeni, da pri nas ne živi prosto v naravi. Ko so jo 30. maja prvič opazili pri zgornjih ribnikih v mariborskem mestnem parku, je stekla iskalna akcija, ki zaenkrat še ni obrodila sadov. Želva je od takrat dobila svoj profil na Facebooku, prek katerega komunicira z javnostjo. Da je postala pravi hit, priča dejstvo, da ima iz dneva v dan več všečkov – trenutno že več kot 3500.

Če jo vidite, se ji ne približujte!

Tudi, če ima želva že status zvezdnice, z njo nikar ne delajte selfijev. Ta vrsta želve je namreč agresivna in ima zelo močne in nevarne čeljusti, s katerimi lahko odgrizne tudi prst. Tehta lahko do 60 kilogramov. Na mariborski občini zato pozivajo, da se želvi ne približujete in, če jo opazite, raje takoj pokličete interventno številko 112. H pazljivosti pozivajo tudi vse obiskovalce parka. Pristojni na mariborski občini so že sprožili ukrepe za njen ulov in varno odstranitev.

S ceste v vodo jo je nesel Mariborčan

Mediji so poročali, da je želvo prvi našel Mariborčan s prijateljico, in sicer že 13. maja. Ker je bila sredi ceste in bi jo skoraj povozila, jo je Mariborčan nesel v vodo. Po njegovih besedah naj bi bila želva ogromna. Ko jo je nosil v rokah, se ni zavedal, kako nevarna je lahko ta žival. Hlastavka iz Maribora naj bi po ocenah tehtala okrog 15 kilogramov in lahko živi še več desetletij. Z lahkoto namreč preživi zimo in nima nobenega naravnega plenilca.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×