ŽivaliO želvi hlastavki govori ves Maribor

O želvi hlastavki govori ves Maribor

MORDA VAS ZANIMA

Pa tudi vsa Slovenija. Iskalna akcija želve hlastavke v Mariboru žanje veliko zanimanja in smeha med ljudmi. Hlastavka ima že svoj profil na Facebooku, mariborski mediji izbirajo njeno ime, na njen račun pa se je na internetu pojavilo že kar nekaj šal.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
- Oglas -

Želva hlastavka je tujerodna vrsta, kar pomeni, da pri nas ne živi prosto v naravi. Ko so jo 30. maja prvič opazili pri zgornjih ribnikih v mariborskem mestnem parku, je stekla iskalna akcija, ki zaenkrat še ni obrodila sadov. Želva je od takrat dobila svoj profil na Facebooku, prek katerega komunicira z javnostjo. Da je postala pravi hit, priča dejstvo, da ima iz dneva v dan več všečkov – trenutno že več kot 3500.

Če jo vidite, se ji ne približujte!

Tudi, če ima želva že status zvezdnice, z njo nikar ne delajte selfijev. Ta vrsta želve je namreč agresivna in ima zelo močne in nevarne čeljusti, s katerimi lahko odgrizne tudi prst. Tehta lahko do 60 kilogramov. Na mariborski občini zato pozivajo, da se želvi ne približujete in, če jo opazite, raje takoj pokličete interventno številko 112. H pazljivosti pozivajo tudi vse obiskovalce parka. Pristojni na mariborski občini so že sprožili ukrepe za njen ulov in varno odstranitev.

S ceste v vodo jo je nesel Mariborčan

Mediji so poročali, da je želvo prvi našel Mariborčan s prijateljico, in sicer že 13. maja. Ker je bila sredi ceste in bi jo skoraj povozila, jo je Mariborčan nesel v vodo. Po njegovih besedah naj bi bila želva ogromna. Ko jo je nosil v rokah, se ni zavedal, kako nevarna je lahko ta žival. Hlastavka iz Maribora naj bi po ocenah tehtala okrog 15 kilogramov in lahko živi še več desetletij. Z lahkoto namreč preživi zimo in nima nobenega naravnega plenilca.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×