Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
ŽivaliNežna stran veveric

Nežna stran veveric

MORDA VAS ZANIMA

Veverice v divjini so pokazale svojo nežno stran, ko so raziskovalci ugotovili, da so posvojile sirote.

- Oglas -

Študija, ki jo je izvedla Univerza Guelph v Kanadi, je razkrila, da rdeče veverice posvojijo veveričje mladičke, ki so izgubili svoje matere. Res je, da so podobne posvojitve tipične med živalskimi vrstami, ki živijo v razširjenih družinskih skupnostih, vendar pa takšno početje zaenkrat še ni bilo videno pri manjših, bolj asocialnih živalih, kot na primer veverice.

Večje, bolj socialne živali kot so levi in šimpanzi so v večini primerov obdani z bližnjimi sorodniki, zato niti ni tako presenetljivo, da bo ženski pripadnik takšnega tropa posvojil siroto.

Vendar pa rdeče veverice za razliko živijo v čisti izolaciji, poleg tega pa so tudi izredno teritorialne. Drugi veverici bodo pustile priti na to območje le ko bodo pripravljene na parjenje. Te veverice pa imajo tudi izredno alturistične meje, saj bodo posvojile le tiste sirote, s katerimi so v sorodu.

Vseeno pa so za enkat takšne posvojitve redki primeri, saj so do sedaj raziskovalci v dveh desetletjih odkrili le pet takšnih primerov.

Prejšnji članekMestna vročica
Naslednji članekRazlične vrste posta

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×