Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliNavadite vašo kosmatinko na mačjo loputo

Navadite vašo kosmatinko na mačjo loputo

MORDA VAS ZANIMA

Navajanje mačke na mačjo loputo ali mačja vratca zna biti težavna naloga. S tem se je najbolje spopasti po korakih. Kako, preberite v nadaljevanju.

- Oglas -

Mačja loputa ali mačja vratca niso nov izum. Gre za luknjo, vrezano v vratih, namenjeno neoviranemu dostopu mačke v prostor. Običajno ima nameščena nihajna vratca. Težava lopute je v tem, da se skoznjo marsikdaj prikrade še kakšen drugi muc, ki ga privablja vonj vaše mačke na loputi. Ena od rešitev je uporaba lopute z elektronsko ali magnetno ključavnico. Skozi taka vratca gre lahko samo mačka, ki ima ovratnico z ustrezno elektronsko kodo ali magnetom.

Mačja loputa

Kako mačko navaditi na loputo?

Obstaja več vrst loput in vsaka od mačke zahteva, da se nauči posebnosti njene uporabe. Obstajajo prozorne, enosmerne, viseče in nihajne lopute. Pri prozorni loputi mora mačka prej preveriti, ali je »odklenjena«. Nihajno loputo mora samo potisniti naprej, visečo pa mora potisniti navzgor in smukniti pod njo. Ni važno, kakšno loputo izberete – pri navajanju mačke nanjo se držite naslednjih korakov:

  1. V prvi fazi navajanja mora biti loputa odprta (lahko jo tudi pritrdite z lepilnim trakom, da ostane v odprtem položaju). Mačka se v tej fazi seznanja z novostjo in jo bo temu primerno temeljito ovohala.
  2. V naslednji fazi mačko nekajkrat zvabite, da prostovoljno smukne skozi loputo – kličite jo z obeh strani lopute.
  3. V naslednjih fazah loputo spuščajte vsakič malo niže. Mačka se bo tako naučila, da mora odriniti loputo, da bi se lahko prebila skozi vratca.
  4. Ko mačka obvlada odrivanje lopute, lahko loputo popolnoma spustite. Večina mačk bo v tej fazi brez težav znala uporabljati spuščeno loputo.

Če ste namestili magnetno ali elektronsko loputo, jo v času navajanja mačke izključite. Mačka naj se najprej nauči uporabljati zgolj vratca – šele, ko bo obvladala to osnovno tehniko, jo začnite učiti podrobnosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×