Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaNasveti za prihajajoče vroče dni

Nasveti za prihajajoče vroče dni

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav ga letos ni preveč čutiti, je poletje že skoraj tukaj. Res da je poletni čas verjetno najbolj zabaven, vendar pa je vaša koža v tem času še posebej izpostavljena.

- Oglas -

Mati narava ima seveda odgovor za vse, zato je najbolje, da se v takšnih trenutkih obrnemo kar nanjo.

Aloe vera

Gel mesnatih listov te čudodelne rastline je pravo tropsko čudo. Če ga vtremo v kožo po tem, ko smo bili izpostavljeni soncu, bo gel poskrbel, da bo vaša koža hitro regenerirala. Gel namreč hladi, vlaži in zdravi.

Olje citronele

Poleti je dobro ob večerih prižgati svečo, ki vsebuje eterično olje citronele, saj bo le-ta odgnala nadležni mrčes. Prav tako pa lahko olje citronele nanesemo direktno na kožo, kar bo prav tako odgnalo nadležne komarje.

Nepozebnik

Morda ima rastlina res malce smešno ime, vendar pa je dobro imeti to rastlino kje pri roki. Nepozebnik namreč vsebuje tanin, ki je idealen za zdravljenje poletnih mehurjev, pikov žuželk ter odrgnin. Prav tako pa je dober za zdravljenje hemeroidov ter mozoljev.

Soda bikarbonka

- Oglas -

Soda ima mnogo uporabnih vrednosti. Poleg tega da jo lahko uporabljamo za čiščenje in odganjanje neprijetnih vonjav, je prav tako odlična za zdravljenje pikov. Soda bo namreč ublažila bolečino pika čebele ter tudi marsikatere druge žuželke ali rastline.

Oves

Imate razdraženo kožo po celodnevnem tekanju po Soncu? Privoščite si mlačno kopel z fino mletim ovesom, ki bo pomiril razdraženo kožo in preprečil mehurje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×