DomovZdravje & prehranaNasveti za prihajajoče vroče dni

Nasveti za prihajajoče vroče dni

Čeprav ga letos ni preveč čutiti, je poletje že skoraj tukaj. Res da je poletni čas verjetno najbolj zabaven, vendar pa je vaša koža v tem času še posebej izpostavljena.

- Oglas -

Mati narava ima seveda odgovor za vse, zato je najbolje, da se v takšnih trenutkih obrnemo kar nanjo.

Aloe vera

Gel mesnatih listov te čudodelne rastline je pravo tropsko čudo. Če ga vtremo v kožo po tem, ko smo bili izpostavljeni soncu, bo gel poskrbel, da bo vaša koža hitro regenerirala. Gel namreč hladi, vlaži in zdravi.

Olje citronele

Poleti je dobro ob večerih prižgati svečo, ki vsebuje eterično olje citronele, saj bo le-ta odgnala nadležni mrčes. Prav tako pa lahko olje citronele nanesemo direktno na kožo, kar bo prav tako odgnalo nadležne komarje.

Nepozebnik

- Oglas -

Morda ima rastlina res malce smešno ime, vendar pa je dobro imeti to rastlino kje pri roki. Nepozebnik namreč vsebuje tanin, ki je idealen za zdravljenje poletnih mehurjev, pikov žuželk ter odrgnin. Prav tako pa je dober za zdravljenje hemeroidov ter mozoljev.

Soda bikarbonka

Soda ima mnogo uporabnih vrednosti. Poleg tega da jo lahko uporabljamo za čiščenje in odganjanje neprijetnih vonjav, je prav tako odlična za zdravljenje pikov. Soda bo namreč ublažila bolečino pika čebele ter tudi marsikatere druge žuželke ali rastline.

Oves

Imate razdraženo kožo po celodnevnem tekanju po Soncu? Privoščite si mlačno kopel z fino mletim ovesom, ki bo pomiril razdraženo kožo in preprečil mehurje.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×