0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNapitek, ki vam pomaga opustiti kajenje

Napitek, ki vam pomaga opustiti kajenje

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se zavedate, kako negativen vpliv na vaše telo oziroma zdravje ima lahko tobak. Zdravstvene težave, povezane s kajenjem, segaj vse od pogostih prehladov, težav z vidom, razpoloženjskih nihanj, erektilne disfunkcije, prezgodnjega nastopa menopavze, neplodnosti, pogostega kašljanja in zasluzenosti do povišanega holesterola, srčnih bolezni, zamašitve žil in bronhitisa.

- Oglas -

Največja nevarnost, ki preži na kadilce, pa je seveda rak. Čeprav sta pljučni rak in rak grla najpogostejša posledica kajenja, pa obstaja pri kadilcih tudi veliko tveganje za nastanek krvnega raka, raka materničnega vratu in nekaterih drugih vrst raka. Neprijeten vonj las in oblačil, obarvanje zob in prstov, slab zadah ter prezgodnje staranje kože se zdijo v primerjavi z naštetimi tveganji celo relativno nedolžen stranski učinek kajenja.

Kako opustiti kajenje na naraven način?

A kaj storiti, če kljub zavedanju o številnih nevarnosti, ki ste jim kot kadilci izpostavljeni, kajenja enostavno ne zmorete opustiti? Verjamemo, da ste doslej preizkusili že mnogo različnih trikov, a to kljub vsemu ne pomeni, da ste izčrpali že vse možnosti, ki so vam na voljo. Mnogi nekdanji kadilci so opustili kajenje s pomočjo uživanja posebnega napitka, ki ga lahko pripravite sami. Po določenem času uživanja napitka naj bi se vam kajenje začelo upirati. Vonj cigarete je bil pri mnogih, ki so preizkusili to metodo, celo razlog za slabost. Opustitev kajenja se je tako zgodila povsem spontano.

Kako pripraviti napitek za opustitev kajenja?

Potrebovali boste 100 gramov ovsa, ječmena, rži in prosa. Žita stresite v nepoškodovano emajlirano posodo in jih prelijte z litrom vode. Ponev prekrijte s pokrovko in kuhajte pri nizki temperaturi 10 minut. Prekrito ponev nato zavijte v odejo oziroma v debelejši kos blaga, da zadržite toploto. Po 24 urah precedite.

- Oglas -

Navodila za uživanje napitka

Napitek pijte petkrat dnevno, vsakič po 1 deciliter. Vztrajajte toliko časa, dokler se vam ne začnejo cigarete oziroma kajenje upirati. Pri najbolj strastnih kadilcih se običajno priporoča uživanje napitka približno 20 dni, večinoma pa lahko pozitivne učinke opazite že prej. Vztrajnost se vam bo na koncu zagotovo obrestovala.

.

NAJNOVEJŠE