0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMotnja pozornosti pri otrocih: Preizkušena naravna metoda

Motnja pozornosti pri otrocih: Preizkušena naravna metoda

MORDA VAS ZANIMA

V Ameriki je precej razširjena uporaba zdravila adderall, ki pomaga pri motnjah pozornosti (ADHD) in ostalih učnih težavah. Nobenega dvoma ni, da učinkuje, tako pri tistih z motnjo, kot pri tistih brez nje. Čeprav aderrall pomaga ljudem v vsakdanjem življenju, da postanejo bolj osredotočeni, imajo višjo raven koncentracije in so bolj produktivni, ima to zdravilo tudi veliko neželenih stranskih učinkov.

- Oglas -

Motnja pozornosti pri otrocih

Kakšni so neželeni učinki aderralla

Pogosti neželeni učinki vključujejo žalost, živčnost, suha usta, slabo prekrvavitev, odrevenelost prstov, težko dihanje, bolečine v želodcu, izguba apetita, težave s srcem. Redki neželeni učinki vključujejo tudi vročino, srčni napad, kap in dolgoročne poškodbe možganskih celic.

Stran HelathLine.com je v članku zapisala, da je od leta 2014 okoli 6 milijonov otrok v starosti 4 do 17 imelo diagnosticirano motnjo pozornosti in hiperaktivnost (ADHD). Obstaja tudi naravni nadomestek temu zdravilu. Uporabite ga ob posvetu s svojim zdravnikom.

- Oglas -

Je alternativa psycnogenol

Več evropskih študij je pokazalo, da je psycnogenol naravna izbira za lajšanje simptomov motenj pozornosti ADHD ter na splošno poveča koncentracijo. Psycnogenol je koncetriran izvleček iz lubja bora, ki raste v jugozahodni Franciji. Ščiti stene krvnih žil in podpira dobro cirkulacijo krvi. Izboljšuje mikrocirkulacijo, ker povečuje prepustnost kapilar, tudi v možganih. Ta vrsta bora vsebuje edinstvene flavonoidne setavine, fenolne kisline, taksifolin in procianidine.

Študija evropske child & adolescence psychiatry

Ta študija je leta 2006 pokazala, da imajo otroci, ki jemljejo psycnogenol en mesec, znatno zmanjšano hiperaktivnost ter izboljšano koncentracijo in pozornost. Psycnogenol je močan antioksidant, otroci z ADHD pa imajo pogosto tudi oksidativno neravnovesje. Po mesecu jemanja tega zdravila, so imeli otroci, vključeni v študijo normalizirano stopnjo antioksidantov.

Tudi poročilo iz International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics iz leta 2002 navaja več študij povezanih s psycnogenolom. Odkrili so, da zdravilo ščiti pred oksidativnim stresom in izboljša kognitivne funkcije. Kaže, da obstaja veliko znanstvenih dokazov, da Psycnogenol deluje in da poleg tega pomaga pri zdravljenju drugih vprašanj. Znanstveniki sedaj pripravljajo še nadaljnje daljše klinične raziskave.

.

NAJNOVEJŠE