Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Zdravje & prehranaMotnja pozornosti pri otrocih: Preizkušena naravna metoda

Motnja pozornosti pri otrocih: Preizkušena naravna metoda

MORDA VAS ZANIMA

V Ameriki je precej razširjena uporaba zdravila adderall, ki pomaga pri motnjah pozornosti (ADHD) in ostalih učnih težavah. Nobenega dvoma ni, da učinkuje, tako pri tistih z motnjo, kot pri tistih brez nje. Čeprav aderrall pomaga ljudem v vsakdanjem življenju, da postanejo bolj osredotočeni, imajo višjo raven koncentracije in so bolj produktivni, ima to zdravilo tudi veliko neželenih stranskih učinkov.

- Oglas -

Motnja pozornosti pri otrocih

Kakšni so neželeni učinki aderralla

Pogosti neželeni učinki vključujejo žalost, živčnost, suha usta, slabo prekrvavitev, odrevenelost prstov, težko dihanje, bolečine v želodcu, izguba apetita, težave s srcem. Redki neželeni učinki vključujejo tudi vročino, srčni napad, kap in dolgoročne poškodbe možganskih celic.

Stran HelathLine.com je v članku zapisala, da je od leta 2014 okoli 6 milijonov otrok v starosti 4 do 17 imelo diagnosticirano motnjo pozornosti in hiperaktivnost (ADHD). Obstaja tudi naravni nadomestek temu zdravilu. Uporabite ga ob posvetu s svojim zdravnikom.

Je alternativa psycnogenol

Več evropskih študij je pokazalo, da je psycnogenol naravna izbira za lajšanje simptomov motenj pozornosti ADHD ter na splošno poveča koncentracijo. Psycnogenol je koncetriran izvleček iz lubja bora, ki raste v jugozahodni Franciji. Ščiti stene krvnih žil in podpira dobro cirkulacijo krvi. Izboljšuje mikrocirkulacijo, ker povečuje prepustnost kapilar, tudi v možganih. Ta vrsta bora vsebuje edinstvene flavonoidne setavine, fenolne kisline, taksifolin in procianidine.

Študija evropske child & adolescence psychiatry

- Oglas -

Ta študija je leta 2006 pokazala, da imajo otroci, ki jemljejo psycnogenol en mesec, znatno zmanjšano hiperaktivnost ter izboljšano koncentracijo in pozornost. Psycnogenol je močan antioksidant, otroci z ADHD pa imajo pogosto tudi oksidativno neravnovesje. Po mesecu jemanja tega zdravila, so imeli otroci, vključeni v študijo normalizirano stopnjo antioksidantov.

Tudi poročilo iz International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics iz leta 2002 navaja več študij povezanih s psycnogenolom. Odkrili so, da zdravilo ščiti pred oksidativnim stresom in izboljša kognitivne funkcije. Kaže, da obstaja veliko znanstvenih dokazov, da Psycnogenol deluje in da poleg tega pomaga pri zdravljenju drugih vprašanj. Znanstveniki sedaj pripravljajo še nadaljnje daljše klinične raziskave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×