Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
ŽivaliMorske krave niso več ogrožene

Morske krave niso več ogrožene

MORDA VAS ZANIMA

Nekaj dobrih novic iz sveta živali in toplih vod pa le pride na vsake toliko: zgodil se je preobrat. Iz Združenih držav prihaja novica, da morske krave, ki so bile nekoč potisnjene na rob izumrtja, niso več umeščene v listo ogroženih vrst. To pomeni, da se je po več kot 50-ih letih zgodil vsaj majhen korak pri ohranjanju njihove vrste.

- Oglas -

Morska krava

Celotna populacija morskih krav je sedaj ocenjena na 13.000 , skoraj polovica le teh živi na Floridi. Slednja številka je toliko bolj impresivna, ker je bila pred 25 leti populacija ocenjena na 1267 morskih krav v okolici Floride. Takrat je številka padla na tako majhno število zato, ker je bilo v predelu, kjer se morske krave zadržujejo, veliko morskih plovil, ki lahko hitro poškodujejo te počasne morske sesalce, ki se radi zadržujejo na gladini in tik pod površjem vode.

Morske krave tako ne spadajo več pod ogrožene vrste, ampak le med zaščitene, kar pomeni, da čeprav se trenutno ne nahajajo v položaju, kjer jim grozi izumrtje, se lahko temu položaju hitro približajo, če se jih ne spremlja.

»To je tako, kot če bi morske krave iz intenzivne nege premaknili na dnevno nego,« je dejal ameriški koordinator morskih sesalcev, Jim Valade. Nekateri okoljevarstveniki vseeno trdijo, da bi morale biti morske krave še vedno ogrožene, zaradi strahu, da bi sprememba v razlikovanju prinesla malomarnost in posledično manj zavedanja ter sčasoma več smrti, kar bi jih nehote porinilo nazaj v nevarnost. Ker pa so še vedno zaščitene v skladu z zveznimi zakoni, ni pričakovati, da bi se smrtnost teh prikupnih morskih sesalcev povečala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×