0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOčistite pljuča in telo z medeno vodo

Očistite pljuča in telo z medeno vodo

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že veliko prebrali in slišali o zdravilnih lastnostih medu in medenih izdelkov, tudi na naši strani in v naši reviji. Pa ste že kdaj slišali za medeno vodo?

- Oglas -

Kako pripravimo medeno vodo?

Eno čajno žličko medu razstopimo v kozarcu mlačne sveže vode in dobro premešamo. Dobimo približno 30% medeno mešanico, ki ima enako sestavo kot krvna plazma, zaradi česar se medena voda v naš organizem lažje apsorbira in tako dobimo več zdravilnih snovi iz medu.

Morda se bo marsikomu porajalo vprašanje “zakaj pa potem preprosto ne vmešamo medu v čaj?”. Odgovor se skriva v temperaturi vode. Namreč za čaj vemo, da ga večinoma pripravljamo iz zelo vroče vode ali prevretka, da posušene rastline sprostijo svoje učinkovine in eterična olja. Pri medu pa je ravno temperatura ključnega pomena, saj strokovnjaki poudarjajo, da naj bo pijača, v katero vmeša med, temperature pod 40 stopinjami Celzija, da med ohrani vse svoje zdravilne lastnosti, ki se pri višjih temperaturah izničijo.

Zdravilni učinki medene vode

  • Medena voda ureja proces prebave in pomaga spodbuditi t.i. leno črevo.
  • Krepi imunski sistem, pomaga pri prehladu in je odlična proti bronhitisu, saj očisti sluzi v pljučih.
  • Prav tako čisti parazite iz prebavnega trakta in preprečuje njihovo razmnoževanje. Iz črevesa pa očisti tudi zaloge toksinov.
  • Na začetku uporabe medene vode boste morda opazili nekolikšno povečanje vašega obsega pasu, vendar ne skrbite. To se zgodi zato, ker odpadni sedimenti nabreknejo, postanejo mehkejši, zato jih bo telo lažje in hitreje izločilo.
  • Medena voda v našem organizmu aktivira očiščevalni proces. Deluje tudi protivirusno, antibakterijsko in protiglivično.
  • Normalizira tudi delovanje črevesja, saj medena voda pomlajuje koristno mikrofloro debelega črevesa in odpravlja škodljive bakterije.
  • Mešanica lahko pomaga tudi pri preprečevanju neprijetnega in nenadzorovanega nočnega uriniranja, saj preprečuje preveč aktivno delovanje ledvic.

Kako uživati medeno vodo?

V preventivne namene, spijte kozarec medene vode zjutraj na tešče. Popijte jo hitro, ne po požirkih. Tako voda hitro in v zadostni količini vstopi skozi želodec v črevesje in naprej v naš krvni obtok.

- Oglas -

Če delate očiščevalno kuro, spijte medeno vodo zjutraj in zvečer. Pri tem s spanjem ne boste imeli nobenih težav, če pijete to pijačo v večernih urah, saj med pomirja telo in tudi ledvice.

Poskrbite, da boste vedno pili le sveže pripravljeno medeno vodo.

.

NAJNOVEJŠE