Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
ŽivaliLevi požrli lovce, ki so poskušali ubiti nosoroge

Levi požrli lovce, ki so poskušali ubiti nosoroge

MORDA VAS ZANIMA

Ilegalni lov na nosoroge je v Južni Afriki, kjer živi največ predstavnikov te živalske vrste, v porastu. Lovci se poskušajo polastiti predvsem rogov, ki naj bi imeli po mnenju prebivalcev določenih predelov Azije čudežno moč. Tako je mogoče rogove nosorogov prodati za zelo visoke zneske. Želja po hitrem zaslužku pa na drugi strani pomeni vse hitrejše upadanje števila nosorogov. Pred nedavnim se je skupina ilegalnih lovcev na nosoroge pretihotapila v južnoafriški rezervat Sibuya, vendar pa so jim načrte, kot vse kaže, prekrižali levi …

- Oglas -

Levi

Nosoroge najprej ubijejo s puško, nato odstranijo rogove s sekiro

Domneva se, da so lovci vstopili v rezervat v noči s prvega na drugi julij. Med drugim so imeli pri sebi zelo močne puške z dušilci zvoka, sekire, rezila za žico in zalogo hrane za več dni. Najdena oprema priča o tem, da so bili njihova tarča prav nosorogi. Običajno namreč ilegalni lovci nosoroge ustrelijo s puško, nato pa uporabijo sekiro za odstranjevanje rogov. V rezervatu Sibuya sicer poleg nosorogov živijo še sloni, bivoli, leopardi in levi. Zdi se, da so lovci naleteli prav na slednje. Prvi znak, da se dogaja nekaj nenavadnega, so čuvaji opazili v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko jih je na to opozoril eden izmed psov, ki skrbijo prav za zaščito rezervata pred divjimi lovci. Prav tako so slišali rojevanje levov. Naslednji dan pa so naleteli na šokanten prizor …

Levi niso za seboj pustili praktično ničesar

Čuvaji so na prizorišču odkrili že omenjeno opremo, poleg tega pa lobanjo in del medenične kosti. Drugih telesnih delov niso našli. Tako so levi lovce najverjetneje požrli praktično v celoti. Kljub temu pa je uspelo čuvajem ugotoviti, da so bili lovci najmanj trije, saj so odkrili še tri pare rokavic in čevljev. Primer zdaj preiskuje policija, ki poskuša ugotoviti, koliko ljudi je bilo resnično ubitih. Skrbnik rezervata je dejal, da gre za žalosten dogodek, vendar upa, da bo to odvrnilo druge posameznike, ki razmišljajo o lovu na nosoroge, od tega, da bi poskušali udejanjiti svoje načrte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×