Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ŽivaliLevi požrli lovce, ki so poskušali ubiti nosoroge

Levi požrli lovce, ki so poskušali ubiti nosoroge

MORDA VAS ZANIMA

Ilegalni lov na nosoroge je v Južni Afriki, kjer živi največ predstavnikov te živalske vrste, v porastu. Lovci se poskušajo polastiti predvsem rogov, ki naj bi imeli po mnenju prebivalcev določenih predelov Azije čudežno moč. Tako je mogoče rogove nosorogov prodati za zelo visoke zneske. Želja po hitrem zaslužku pa na drugi strani pomeni vse hitrejše upadanje števila nosorogov. Pred nedavnim se je skupina ilegalnih lovcev na nosoroge pretihotapila v južnoafriški rezervat Sibuya, vendar pa so jim načrte, kot vse kaže, prekrižali levi …

- Oglas -

Levi

Nosoroge najprej ubijejo s puško, nato odstranijo rogove s sekiro

Domneva se, da so lovci vstopili v rezervat v noči s prvega na drugi julij. Med drugim so imeli pri sebi zelo močne puške z dušilci zvoka, sekire, rezila za žico in zalogo hrane za več dni. Najdena oprema priča o tem, da so bili njihova tarča prav nosorogi. Običajno namreč ilegalni lovci nosoroge ustrelijo s puško, nato pa uporabijo sekiro za odstranjevanje rogov. V rezervatu Sibuya sicer poleg nosorogov živijo še sloni, bivoli, leopardi in levi. Zdi se, da so lovci naleteli prav na slednje. Prvi znak, da se dogaja nekaj nenavadnega, so čuvaji opazili v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko jih je na to opozoril eden izmed psov, ki skrbijo prav za zaščito rezervata pred divjimi lovci. Prav tako so slišali rojevanje levov. Naslednji dan pa so naleteli na šokanten prizor …

Levi niso za seboj pustili praktično ničesar

Čuvaji so na prizorišču odkrili že omenjeno opremo, poleg tega pa lobanjo in del medenične kosti. Drugih telesnih delov niso našli. Tako so levi lovce najverjetneje požrli praktično v celoti. Kljub temu pa je uspelo čuvajem ugotoviti, da so bili lovci najmanj trije, saj so odkrili še tri pare rokavic in čevljev. Primer zdaj preiskuje policija, ki poskuša ugotoviti, koliko ljudi je bilo resnično ubitih. Skrbnik rezervata je dejal, da gre za žalosten dogodek, vendar upa, da bo to odvrnilo druge posameznike, ki razmišljajo o lovu na nosoroge, od tega, da bi poskušali udejanjiti svoje načrte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×