Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaLeča podobna nalepki povečuje izkoristek sončne energije

Leča podobna nalepki povečuje izkoristek sončne energije

MORDA VAS ZANIMA

Podjetje SolOptics je izdelala nov dizajn za leče, ki izboljšujejo uspešnost sončnih celic za 12,5%. Takšno lečo bo možno namestiti na katerokoli vrsto sončnih celic, saj deluje kot neke vrste nalepka.
Podjetju je tako uspelo vključiti mikrostrukture na polimerski trak. tega pa lahko nato namestimo na fotovoltaične celice. Pri testiranju teh mikrostruktur so ugotovili, da izboljšajo zmogljivost pretvorbe sončne energije za 10 do 12.5%. Mikrostrukture v tej leči nudijo večjo absorpcijo svetlobe, anti odsevni premaz pa omogoča, da ta leča ujame še več svetlobe tudi če ni neposredne sončne svetlobe.

- Oglas -

Hkrati pa ta tehnologija tudi podaljša pot svetlobe, kar omogoča da se asimilira več elektronov, kar v končni fazi pomeni več proizvedene energije.

Druga dobra lastnost te leče pa je ta, da ni važno iz česa so fotovoltaične celice narejene, v vsakem primeru jih lahko namestimo nanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×