0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliKo je odprl oči, je bilo v šotoru na stotine pajkov

Ko je odprl oči, je bilo v šotoru na stotine pajkov

MORDA VAS ZANIMA

Nacionalni park in rezervat Lake Clark na jugozahodu Aljaske so sanjski kraj za pohodnike, saj se ponaša s čudovito pokrajino in urejenimi potmi. Vendar pa je ponoči lahko nočna mora za tiste, ki trpijo za arahnofobijo.

- Oglas -

Vodstvo parka je na družbenih omrežjih objavilo za marsikoga zastrašujoč videoposnetek, na katerega je nekega večera naletel enden izmed pohodnikov med kampiranjem v prostrani divjini. »V oddaljenih globinah prostrane, divje pokrajine jezera Clark se je utrujeni popotnik po dolgem dnevu raziskovanja pripravil za noč v kampu. Ne vedoč, da so nočna bitja v gozdu precej aktivna, je pustil šotor nekoliko odprt.

Nacionalni park in rezervat Lake Clark

Zapis se je glasil takole: “Utrujeni raziskovalec, stisnjen v svojo toplo spalno vrečo, potopljen v svet sanj … se je nenadoma prebudil z občutkom, da ga pokrivajo grozljiva plazeča se bitja gozda. Ko je odprl oči, se je zavedel, da je njihova nočna mora postala resničnost.”

Marsikoga že ne pajek prestraši, a kaj bi storili, če bi bili popolnoma obkroženi z njimi?!

- Oglas -

Poglejte si spodnji video, če si upate …

Video si je ogledalo več kot 3 milijone ljudi, ki ne morejo verjeti svojim očem. Številni gledalci so pustili komentarje, kot so “nov strah pred kampiranjem” in “zato ne kampiram”. Nekaterim je to obudilo spomine, ko so šli na kampiranje in naleteli na pajke ali druge živali.

Park ni hotel odvrniti ljudi od obiska, zato so naslednji dan objavili nadaljnjo objavo, v kateri so pojasnili, zakaj bi se to lahko zgodilo.

Pajki v šotoru

“Skupine dolgonogih pajkov včasih tvorijo večje skupine, imenovane agregacije. To vedenje je običajno med temi dolgonogimi bitji, vendar ni enostavne razlage, zakaj to počnejo. Raziskovalci domnevajo, da se združbe oblikujejo za parjenje, nadzor vlažnosti ali za odvračanje plenilcev. Znanstveniki vedo, da se to vedenje pogosteje pojavlja jeseni, ko je vreme suho in so dnevi kratki. Dolgonogi pajki so nagnjeni k izsušitvi, zato jim skupna skupnost omogoča ustvarjanje okolja za vzdrževanje telesne vlažnosti. Bistvo narave je uživanje v nepričakovanem.”

.

NAJNOVEJŠE