0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKje se skriva največ bakterij

Kje se skriva največ bakterij

MORDA VAS ZANIMA

Vsi nas svarijo pred epidemijo prašičje gripe ter ostalimi virusi in boleznimi, značilnimi za jesen, zato si verjetno tudi več umivamo roke in pazimo, česa se dotaknemo in s kom se rokujemo.

- Oglas -

Vendar pa nas verjetno ne pomisli veliko, da je tudi naš dom lahko vir bakterij.

Stikala

Nedavna raziskava je pokazala, da so lahko stikala bolj umazana kot pa notranjost smetnjaka! Zato redno čistite vaša stikala, še posebej taktat, ko je kdo v vašem gosodinjstvu bolan.

Kopalna kad ter tuš kabina

Povprečna tuš kabina ima dokazano 100-krat več bakterij kot jih najdemo v smetnjaku. Redno čistite vašo kopalnico, saj se lahko le na tak način znebite bakterij, ki se poleg ostalega hranijo z mrtvimi kožnimi celicami.

- Oglas -

Daljinski upravljalnik

Verjetno je daljinski upravljalnik eden izmed predmetov v vaši hiši, katerega se najbolj pogosto dotikate. Zato ne bo odveč, če ga boste kdaj pa kdaj očistili.

Kuhinjsko korito ter gobica za pomivanje

Raziskave kažejo, da so kuhinje po navadi še bolj umazane kot pa kopalnice. Veliko ljudi pa uporabi tudi iste gobice za pomivanje posode in kuhinjskega korita. Zato redno čistite kuhinjo in uporabljajte različne gobice za različne vrste opravil – priporočljivo je tudi, da jih občasno operete skupaj s posodo v pomivalnem stroju, ali pa jih namočite za nekaj minut v zelo vročo vodo.

Mikrovalovna pečica

Ne pozabite pri čiščenju notranjosti mikrovalovne pečice, očistiti tudi njeno zunanjost!

.

NAJNOVEJŠE