Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaKatere baterije lahko recikliramo?

Katere baterije lahko recikliramo?

MORDA VAS ZANIMA

Baterije, na katerih piše, da jih lahko ponovno napolnimo je potrebno nujno reciklirati! Hibridne baterije, kiso narejene iz niklja-kadmija ter niklja-kovine vsebujejo težke kovine.

Na začetku devedesetih let so tovarne prenehale s proizvodnjo alkalnih (AAA, AA, A, C in D) baterij, ki vsebujejo živo srebro kot antioksidant. Zato novejše baterije niso več strupene, vsebujejo pa kovinski ovoj, zato jih lahko recikliramo z ostalo odpadno kovino. Vseeno pa bodite pozorni, da resnično izpraznjene.

- Oglas -

Pozorni pa bodite tudi na to, da smetnjak ni neprodušno zaprt, saj lahko še vedno izpustijo nekaj vodika, kar lahko sproži neke vrste manjšo eksplozijo, ko smetnjak odprete.

Baterije, ki vsebujejo svinec, NiCd, NiMH ter litij, so tiste, katere so dejansko strupene. Danes tudi baterije, ki vsebujejo živosrebrov oksid, niso več v splošni uporabi, vendar pa je potrebno reciklirati tudi te, če jih imate morda še kje doma.

Torej, kratki povzetek – baterije, ki so za večkratno uporabo je nujno potrebno reciklirati. Tiste, ki pa so za enkratno uporabo pa lahko enostavno vržemo v smeti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×