Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaKako odstraniti madeže rdečega vina?

Kako odstraniti madeže rdečega vina?

MORDA VAS ZANIMA

Številne decembrske zabave lahko pustijo sledove na vaših oblačilih. Še posebej trdovratni za odstranjevanje so madeži rdečega vina, ki je sicer ena najbolj zdravih izbir med alkoholnimi pijačami – seveda v zmernih količinah – saj vsebuje visok delež antioksidantov.

- Oglas -

Kako odstraniti madeže rdečega vina?

Nevarnost za nastanek madežev, ki so posledica razlitja rdečega vina, pa seveda ne obstaja samo na oblačilih, ampak tudi na prtih, preprogah ipd. Je odstranjevanje tovrstnih madežev sploh možno? Na srečo je odgovor pritrdilen, vendar pa morate ukrepati čim hitreje. Ne čakajte torej, da se madež posuši. V nadaljevanju vam ponujamo navodila za pripravo treh preprostih mešanic, ki so odlične za odstranjevanje madežev rdečega vina.

Priprava mešanic za odstranjevanje madežev

  1. Za bela oblačila zmešajte 1 žlico tekočega mila, 2 žlici vodikovega peroksida in 1 žličko sode bikarbone.
  2. Če ste z rdečim vinom polili barvna oblačila, priporočamo mešanico iz 1 žlice tekočega mila in 1 žličke sode bikarbone. Gre torej za podobno mešanico kot pri belih oblačilih, le da tukaj izpustite vodikov peroksid.
  3. In še različica za odstranjevanje madežev rdečega vina z oblazinjenega pohištva in preprog. V tem primeru zmešajte 1 žlico tekočega mila, 1 žlico vode in 1 žličko sode bikarbone.

Navodila za uporabo

Mešanico nanesite neposredno na oblačila in dobro zdrgnite mesto madeža. Osredotočite se le na tisto območje, kjer je madež že opazen, da preprečite nadaljnje širjenje. Vztrajajte toliko časa, dokler se madež ne obarva v modrikast oziroma sivkast odtenek. Po potrebi lahko postopek nekajkrat ponovite, vsakokrat s sveže pripravljeno mešanico za odstranjevanje madežev rdečega vina z oblačil. Nato kos oblačila, kjer je madež, potopite v hladno vodo. Počakajte nekaj minut, dokler madež ne izgine. Oblačilo na koncu izperite in ga operite v pralnem stroju kot običajno.

V primeru madeža na kavču ali preprogi v mešanico za odstranjevanje najprej pomočite vogal čiste krpe, s katero si nato pomagajte pri odstranjevanju madeža. Po potrebi lahko uporabite tudi prste. Pri belem tekstilu lahko uporabite tudi malce vodikovega peroksida. Drgnite tako dolgo, dokler madež na izgine. Običajno je treba mešanico za odstranjevanje nekajkrat zamenjati s svežo. Na koncu mesto, kjer je bil madež, očistite še s čisto vodo, da odstranite morebitne ostanke sode bikarbone.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×