Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaKako kokain vpliva na možgane

Kako kokain vpliva na možgane

MORDA VAS ZANIMA

Študija miši na šoli medicine Mount Sinnai v New Yorku je razkrila, kako kronična zloraba kokaina vpliva na možgane.

Kokain preprečuje pravilno delovanje encimov

- Oglas -

Droga naj bi preprečevala pravilno delovanje specifičnih encimov, ki pomagajo postopoma ‘ugasniti’ potrebo po vedno večjih količinah droge.

Študija je pomagala razložiti, kako kokain uporablja spremembe v možganih sebi v prid. Droga tako možgane dolgoročno spremeni, oziroma spremeni funkcije nevronov.


V raziskavi so miši tako bile podvržene zlorabi kokaina, rezultat tega pa je bilo naslednje odkritje. Ugotovili so, da je eden od načinov, kako kokain spremeni možgane ta, da spremeni cikel nagrajevanja, saj zatre gen 9A, ki omogoča encimom, da lahko te gene ugašajo in prižigajo.

Študija je pomagala razumeti kokain na kakšen način torej kokain prizadane možgane. Na podlagi teh rezultatov pa bodo znanstveniki sedaj lažje pomagali zasvojenim saj sedaj točno vedo kaj je krivo za njihovo odvisnost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×