0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliIzumrli 2 vrsti nosorogov

Izumrli 2 vrsti nosorogov

MORDA VAS ZANIMA

Manj kot mesec dni po tem, ko so za izumrlo vrsto živali razglasili javanskega nosoroga, je izumrl tudi zahodnoafriški črni nosorog. Obe vrsti sta sedaj uradno že na seznamu izumrlih živali.

- Oglas -

Green Planet poroča, da so tragično novico sporočili predstavniki združenja za ohranjanje narave IUCN (International Union for Conservation). Simon Stuart (IUCN) je ob tem dejal, da bi morali ljudje narediti več za ohranjanje ogroženih živalskih vrst in podvrst, saj smo mi sami odgovorni za naš planet. Poudaril je tudi, da bi se bilo izumrtju nosorogov mogoče izogniti, če bi ljudje upoštevali pravila ohranjanja živali.

Nosorog
Nosoroge neusmiljeno ubijajo in iztrebljajo divji lovci, ki predvsem njihove rogove prodajajo na črnem trgu, kjer je veliko povpraševanje po rogovih, saj so vredni pravo bogastvo.

Na rdeči listi IUCN najbolj ogroženih živali našega planeta je trenutno še 61.900 čudovitih živalskih vrst in podvrst, katerih število se na žalost zelo hitro manjša in bodo kmalu postale le še spomini in legende.

.

NAJNOVEJŠE