DomovZdravi ReceptiGobova juha z ječmenom

Gobova juha z ječmenom

Gobova juha z ječmenom je nasitna in aromatična jed, ki nas spomni na domače okuse in toplino kuhinje naših babic. Je idealna izbira za hladne dni, saj združuje gozdne gobe, zelenjavo in zdrav ječmen v popoln obrok.

Sestavine (4 porcije):

  • 40 g suhih gob
  • 100 g ječmena
  • 1 čebula
  • 2 korena
  • 1 žlica olja
  • 800 ml jušne osnove
  • lovorov list
  • črni poper v zrnju
  • 4 krompirji
  • sol

Priprava:

  1. Gobe namočite. Ječmen skuhajte do mehkega in ga odcedite.
  2. Olupite korenje in čebulo. Čebulo nasekljajte, korenje pa narežite na kocke. Nato ju popražite na olju.
  3. Prilijte jušno osnovo in zavrite. Dodajte lovorov list, nekaj zrn črnega popra, gobe ter olupljen in na kocke narezan krompir.
  4. Kuhajte, dokler se sestavine ne zmehčajo. Na koncu dodajte še ječmen in solite.

NAJNOVEJŠE