0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliFotografije, ki so razburile javnost: Kako v tem živalskem vrtu ravnajo z...

Fotografije, ki so razburile javnost: Kako v tem živalskem vrtu ravnajo z živalmi?

MORDA VAS ZANIMA

Uporabnike družbenih omrežij so v zadnjih dneh vznemirile fotografije “mučenja živali” iz zasebnega živalskega vrta Sikalu ZOO.

- Oglas -

Številne uporabnike družbenih omrežij so vznemirile fotografije iz zasebnega živalskega vrta Sikalu ZOO, ki se nahaja v Radencih. Fotografije so objavili pri Zavodu za pomoč ljudem in živalim v stiski Zadnje upanje, na njih pa lahko vidimo otroka močnejše postave, ki sedi na hrbtu ponija in orjaške želve in je videti precej pretežak za obe živali oziroma je videte, kot da se živali mučita ob nošenju bremena na hrbtu.

Objava je tudi spremljena z naslednjim besedilom:
‼️ MUČENJE ŽIVALI v ZOO SIKALU ‼️
Prejeli smo fotografijo, nastalo v zasebnem živalskem vrtu Sikalu ZOO v Radencih.
Zgroženi smo nad vodstvom, da dovoli takšno mučenje živali in nad starši, da ne znajo razložiti svojemu otroku kaj je prav in kaj ne.
Starši smo njihov vzor.
Srčno upamo, da bo veterinarska inšpekcija ukrepala v prid ubogim živalim.

“Dogodek se je zgodil v času otroškega tabora, ko otroci jahajo ponija ter se slikajo z želvami,” je za Metropolitan.si pojasnil lastnik živalskega vrta, Tomi Mitev in poudaril, da je bil fant na fotografiji pravzaprav edini udeleženec tabora, ki ponija ni jahal, ker je močnejše postave. “Ker ga nismo želeli izključiti in mu dajati občutka drugačnosti, smo ga zgolj slikali na poniju, takoj zatem pa je šel z njega,” je poudaril in zatrdil, da je bil ta dogodek izjema, ki se je zgodila že pred leti.

- Oglas -

“Tudi v času vsakodnevnega jahanja imamo točno zapisane starostne omejitve in omejitve pri teži, ki jih zmeraj upoštevamo,” je zatrdil Mitev in dejal, da vseeno meni, da so ravnali pravilno, ker so fantu omogočili, da se v primerjavi z drugimi otroki na taboru ni počutil popolnoma prikrajšanega in mu zaradi njegove telesne teže niso dajali občutka izključenosti, čeprav je bil edini, ki ni jahal ponija.

Ne glede na dejansko časovno obdobje dogodka je prav, da se zavedamo, da živali niso igrače in da moramo z njimi ravnati pravilno, jih ne mučimo ter otroke izobraževati v smeri sočutnega odnosa z vsako živaljo.

.

NAJNOVEJŠE