0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, januar 2018

Revija Bodi eko, januar 2018

MORDA VAS ZANIMA

Ne zamudite januarske številke revije Bodi eko, ki bo poskrbela za eko, zdrav in moder skok v novo leto. Za vas smo pripravili tudi veliki horoskop zdravja in počutja v letu 2018, ki ga je napisal priljubljeni astrolog Stane Padežnik, preverili smo, kakšno vreme se nam obeta v novem letu in pripravili navodila, kako se lotiti posta s prekinitvami.

- Oglas -

Bodi eko - januar 2018

Kaj vse boste našli v sveži, januarski številki revije Bodi eko:

  • Post s prekinitvami: Kaj vse morate vedeti
  • Dušan Kaplan: Vremenske napovedi za leto 2018
  • Veliki horoskop Staneta Padežnika za zdravje in počutje v letu 2018
  • Očistite telo z ajurvedo
  • Bela omela: za krepitev srca, pomoč pri hemoroidih in menstruacijskih bolečinah
  • Peka domačega kruha z drožmi
  • ABC izdelovanja domačih naravnih krem
  • Anton Komat – Politiki so postali servis korporacij, država pa bankomat za prevarante

Post s prekinitvami: Kaj vse morate vedeti

Ste si za novo leto obljubili, da boste bolj zdravo jedli, skrbeli za svoje zdravje in celo shujšali? Post s prekinitvami je dobra rešitev za tiste, ki se res nikakor ne morejo držati klasičnih diet. Post s prekinitvami je zadnja leta precej priljubljen, ker žanje precejšnje uspehe, poleg tega pa ima na svoji strani tudi vse več uspešnih raziskav …

Dušan Kaplan, opazovalec vremena iz Blok o letu 2018: Trta bo bogato obrodila, tudi med bo dober

Z Dušanom Kaplanom, ki že vse od dijaških dni vestno zbira stare ljudske pregovore o vremenu, smo spregovorili o tem, kakšno vreme se nam obeta v letu 2018, kako pomembno je, da ostanemo povezani z naravo in kako se je vreme pri nas skozi leta spreminjalo.

- Oglas -

Peka domačega kruha z drožmi

Za vas smo pripravili nasvete za peko kruha z drožmi in odličen recept za preprost vsakdanji pirin hlebček. Kruha z drožmi se drži kar nekaj stereotipnih podob, in sicer: kruh z drožmi je zbit, zgolj iz ržene moke, kisel, prav tako pa priprava in peka vzameta preveč časa, da bi se ju lahko lotili, oz. bi za to morali celo ostati doma.

ABC izdelovanja domačih naravnih krem

Izdelovanje naravnih krem je v zadnjih nekaj letih postalo zelo priljubljen konjiček številnih ustvarjalcev domače kozmetike. Čeprav je postopek izdelave emulzij nekoliko naprednejši, je rezultat (krema po vaših željah) resnično vreden truda. Ste tudi vi med navdušenimi izdelovalci in uporabniki domačih krem? Se vam je kdaj pri izdelavi tudi kaj zalomilo? V januarski številki revije Bodi eko preberite, kako se izogniti najpogostejšim napakam.

Čas  je za fermentacijo

V zimskih mesecih nikakor ne smemo zanemariti pomena uživanja fermentiranih živil. Za vas smo zato pripravili vse o fermentaciji in odlične slastne tradicionalne recepte za jedi s fermentiranimi živili.

Pregled leta z Antonom Komatom

Anton Komat se je že davno odrekel potrošništvu, saj je to žaljivo in poniževalno. Gonilna sila in prvi obraz upora proti uničevanju narave in duš ljudi v Sloveniji, kolumnist, predavatelj, avtor odmevnih knjig in publikacij, med katerimi je tudi povsem sveža z naslovom ZEMLJA, VODA, SEME, svari, da smo v coni razcepa, in če ne bomo uvedli radikalnih sprememb, nas čaka propad. To sicer ni nič novega pod soncem, saj je, ker niso našle izhoda, propadlo že mnogo civilizacij. Zato smo zdaj na potezi ljudje, ni več časa za brezbrižnost in lažno upanje. Z njim smo se ozrli na leto 2017 in ga povprašali, kaj si lahko obetamo v prihodnosti.

Pogovor s Slobodanko Poštić, pionirko aromaterapije in naravne parfumeristike

Slobodanka Poštić je dokaz, kako pomembno je v življenju uživati v čudovitem svetu vonjev. Ni pomembno, koliko dišečih pomladi šteje gospa, a naj vam zaupam, da precej več, kot bi jo ocenila sama. Dišavam se ne nazadnje lahko zahvali tudi za to, da je v dobri telesni pripravljenosti, saj v strahu pred tem, kakšna mešanica vonjev jo čaka v njih, nikoli ne uporablja dvigal, ampak se vsepovsod odpravi kar po stopnicah. Z njo smo se pogovarjali o bontonu nošenja dišav, kako se lotiti izdelave naravnih parfumov in kako pomembno je, da treniramo svoj voh.

- Oglas -

Bela omela: za krepitev srca, pomoč pri hemoroidih in menstruacijskih bolečinah

Belo omelo poznamo predvsem v novoletnem času, ko jo radi obesimo na vrata kot okrasno rastlino. Manj pa je poznana po svojih izjemno blagodejnih učinkih na naše telo. V tiskani izdaji revije Bodi eko najdete vse o zdravilni moči bele omele za krepitev srca, pomoči pri hemoroidih in menstruacijskih bolečinah in preverjene recepte zeliščarja Beneta Behriča.

Zakaj koencim Q10?

Trdijo, da koencim Q10 krepi vzdržljivost, pomaga pri hujšanju, preprečuje raka in celo upočasnjuje staranje. Nekatere trditve so res pretirane, drži pa, da se je to hranilo izkazalo za zelo obetavno pri zdravljenju srčnih bolezni in bolezni dlesni…

Živali trpijo zaradi našega pranja perila

Nina Slapšak, mag. inž. kemijskega inženirstva, je sama, s pomočjo znanja, ki ga je pridobila med študijem, razvila že več kot štirideset naravnih izdelkov za osebno higieno, čiščenje in pranje perila. Petindvajsetletna Nina na svojih vrtovih, še vedno pod budnim očesom svoje babice, goji in obira več kot štirideset vrst zelišč, poleg tega pa je tudi navdušena čebelarka …

Nova številka v prodaji od četrtka, 28. 12. 2017.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

.

NAJNOVEJŠE