Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaAnanas – odličen vir proteolitičnih encimov

Ananas – odličen vir proteolitičnih encimov

MORDA VAS ZANIMA

Proteolitični encimi imajo izredno pomembno funkcijo pri prebavnem procesu, saj razgrajujejo beljakovine na aminokisline. Hkrati pa imajo tudi mnoge druge pozitivne vplive na naše zdravje. Odličen vir proteolitičnih encimov, natančneje bromelaina, je ananas. Večke količine proteolitičnih encimov pa lahko na primer najdemo tudi v papaji. Pomembno je sicer, da ta živila uživamo toplotno neobdelana, sicer se koristni encimi uničijo.

- Oglas -

Ananas

Bromelain v ananasu blaži vnetja in spodbuja prekrvavitev

Kronična vnetja so izvor številnih bolezni, pogosto pa so povezana s čezmernim stresom. Proteolitični encimi, kot je bromelain, pomagajo pri uravnavanju našega stresnega odziva in pri zaviranju vnetij. Hkrati prispevajo tudi k preprečevanju krvnih strdkov, in sicer tako, da redčijo kri, s čimer pa se izboljša naša prekrvavitev.

Ublažitev simptomov kroničnih vnetnih črevesnih bolezni

Študije so pokazale, da lahko proteolitični encimi pomagajo tudi pri simptomih kroničnih vnetnih črevesnih bolezni, predvsem ulcerozni kolitis. Še posebej koristen proteolitični encim naj bi bil v tem primeru prav bromelain. Če zgolj uživanje ananasa ne zadostuje in so potrebni večji odmerki, se lahko odločite tudi za prehransko dopolnilo na osnovi omenjenega encima.

Proteolitični encimi za močnejši imunski sistem

Še ena izmed zelo pomembnih vlog proteolitičnih encimov v našem telesu je, da pomagajo pri vzpostavljanju močnega imunskega sistema, predvsem pri povečevanju števila t. i. celic ubijalk. Tako se telo lažje ubrani pred resnejšimi boleznimi, obenem pa tudi pred tujki, ki povzročajo manj nevarne, a še vedno neprijetne bolezni, kot sta na primer prehlad in gripa.

Zmanjševanje nevarnosti za raka debelega črevesja

- Oglas -

Proteolitični encimi, med njimi seveda tudi bromelain, naj bi bili še posebej koristni za zmanjševanje tveganja za raka na debelem črevesju. Hkrati pa živila, kot je ananas, poleg proteolitičnih encimov vsebujejo tudi večje količine vlaknin, ki so ključne za dobro prebavo in s tem za preprečevanje različnih bolezni, povezanih s prebavili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×