0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija7 trikov za več pozitivne energije v vašem stanovanju

7 trikov za več pozitivne energije v vašem stanovanju

MORDA VAS ZANIMA

Okolje, v katerem preživimo veliko časa, lahko močno vpliva na naše razpoloženje. Tako je zelo pomembno, da poskrbite za karseda pozitivno energijo v svojem stanovanju. Pri tem vam lahko pomagajo preprosti triki, s pomočjo katerih bo atmosfera v vašem domu praktično v hipu precej prijetnejša.

- Oglas -

1. Umaknite nože s kuhinjskega pulta

Shranjevanje stojala z noži na kuhinjskem pultu je po eni strani nedvomno zelo praktična rešitev, saj imate med pripravo hrane nože tako vedno na dosegu roke, toda z vidika počutja ta možnost ni najboljša. Pogled na ostra rezila nožev lahko namreč v nas vzbudi nemir, tesnobo, jezo, agresijo in druge negativne občutke. Tako je precej pametneje, da nože shranjujete v predalu oziroma v kuhinjski omarici.

2. Prestavite posteljo, da boste lahko videli vrata

Zelo pomembno je, da je vaša postelja obrnjena tako, da lahko med ležanjem vidite vhod v spalnico. Ni naključje, da gre za eno od glavnih načel feng šuja – tradicionalnega kitajskega nauka o urejanju prostorov. Če iz postelje ne moremo videti vrat, smo namreč precej bolj nemirni, kar lahko vpliva na kakovost našega spanca in na splošno počutje.

3. Odstranite navlako iz predsobe

Kopičenje predmetov ima nasploh zelo negativen vpliv na razpoloženje in raven energije, posebno problematično pa je kopičenje navlake v predsobi. V tem primeru je namreč to prvi prizor, ki ga vidite, ko vstopite v stanovanje. Tako je zelo pomembno, da poskušate skrbeti za to, da je vaša predsoba karseda urejena. Odstranite vse nepotrebne predmete in poskrbite za redno čiščenje.

- Oglas -

4. V kuhinjo dodajte ogledalo

Podobno načelo kot za posteljo velja tudi za štedilnik. Priporočljivo je namreč, da je štedilnik obrnjen tako, da lahko med kuhanjem opazujemo vhod v kuhinjo. To poskrbi za občutek nadzora nad dogajanjem, zato smo mirnejši in bolj zbrani. Prestavljanje štedilnika pogosto ni najbolj praktično, saj bi bila v večini primerov potrebna povsem drugačna razporeditev kuhinjskih elementov, toda na srečo si lahko pomagate s preprostim trikom. Nad štedilnik obesite ogledalo in ga zasukajte tako, da boste lahko videli vrata. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, kako pozitivno lahko navidezno drobna sprememba vpliva na vaše počutje.

5. Iz spalnice odstranite fotografije drugih oseb

Razumljivo je, da želite biti obdani s fotografijami oseb, ki jih imate radi, vendar vaša spalnica ni najprimernejši prostor za tovrstne fotografije. Gre namreč za prostor, ki je namenjen samo vam oziroma vam in vašemu partnerju. S fotografijami drugih oseb v prostor vnašate tujo energijo, ki lahko negativno vpliva na spanje in na partnerski odnos, tudi če gre za zelo prijetne, pozitivne ljudi, s katerimi se dobro razumete.

6. Uravnotežite energijo v neposredni bližini vašega doma

Če živite v urbanem okolju, v okolici vašega doma najverjetneje prevladuje jang, medtem ko v okolici objektov, ki so postavljeni v malce bolj ruralnem oziroma mirnem okolju, prevladuje jin. V obeh primerih je priporočljivo, da pri opremljanju predsobe uravnotežite energijo z nasprotnim principom. Jang lahko na primer uravnotežite z mehko preprogo v pastelnem odtenku, jin pa s kristali.

7. Poskrbite za »drobne težave«

Odpravite vse drobne težave, ki so že (pre)dolgo na vašem seznamu opravil (razrahljani tečaji kuhinjskih omaric, raztrgan rob prevleke za zofo, občasno kapljanje iz pipe itn.). Na prvi pogled se sicer zdi, da tovrstne težave ne vplivajo bistveno na kakovost bivanja, toda v resnici v vaš dom vnašajo zelo negativno energijo. Tako ste tudi nasploh bolj nagnjeni k odlašanju, obenem pa je treba upoštevati kumulativni učinek. Posamezna težava sicer morda res ni pretirano pomembna, toda če jih je veliko, je kakovost bivanja vendarle precej manjša, kot bi bila, če bi težave reševali sproti.

.

NAJNOVEJŠE