Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Zdravje & prehrana4 razlogi zakaj kupovati lokalno in slovensko hrano?

4 razlogi zakaj kupovati lokalno in slovensko hrano?

MORDA VAS ZANIMA

Zanimanje za domače izdelke vse bolj narašča, ker se vsi potrošniki vse bolj zavedajo pomena sezonske hrane, ki je pogosto bolj okusna od tiste pripeljane čez morje, ki se znajde na policah večjih trgovin. Morda se v nas porodi tudi večje zaupanje do okoliškega pridelovalca hrane, ki ga lahko tudi osebno spoznamo, kot pa samo izdelek v večji trgovini.

- Oglas -

Lokalna hrana

Podpora kraju in Sloveniji

S tem ko podpiramo domače, se izognemo tudi več posrednikom in tako več denarja dobijo pridelovalci, ki ga lahko neposredno tudi namenijo v pridelavo nove hrane. Če pa podpremo kar krajevnega kmeta, s tem omogočimo večji pretok denarja ter več dela in dobička kmetu ter posledično krajevni skupnosti. S tem se ustvari tud več delovnih mest in več zaposlenih, s čimer doprinesemo k boljšemu razvijanju kraja. Če od kmetov kupujete kadar lahko, s tem pomagate ohranjati kmečke tradicije, ki so v skladu s krajevno krajino, tako da bo njen videz lepši

Manj onesnaževanja

Izdelki in predvsem hrana pripeljana od daleč je večinoma pripeljana z letali ali večjimi ladjami, kar vsekakor ni okolju prijazno, saj imajo taka prevozna sredstev ogromen izpust toplogrednih plinov. Hrana pridelana v našem kraju in okolici izpust teh plinov zmanjša za kar 99 odstotkov. Velik problem onesnaževanja je tudi hrana, ki zaradi različnih vzrokov, ki so ponavadi samo v barvi in obliki, ne pride na police trgovin in se jo zavrže.

Hrana je boljša in izbira večja

Dlje kot se izdelke vozi do nas, manj je verjetno da bo ohranil okusnost. Poleg tega pa je pri kmetih izbira večja, kot v večjih nakupovalnih trgovinah, kjer je v ponudbi ponavadi samo tista hrana in izdelki po katerih je povpraševanje največje.

Spodbujanje turizma

- Oglas -

Tudi ko potujete jeste hrano, ki vas spominja na tisti kraj. Enako je v vašem domačem kraju. S kupovanjem domače hrane, spodbujate domače podjetnike in kmete. To pomeni, da bodo ti enake usluge lahko nudili tudi obiskovalcem, kar bo vašemu kraju nadelo prijeten značaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×