0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana4 razlogi zakaj kupovati lokalno in slovensko hrano?

4 razlogi zakaj kupovati lokalno in slovensko hrano?

MORDA VAS ZANIMA

Zanimanje za domače izdelke vse bolj narašča, ker se vsi potrošniki vse bolj zavedajo pomena sezonske hrane, ki je pogosto bolj okusna od tiste pripeljane čez morje, ki se znajde na policah večjih trgovin. Morda se v nas porodi tudi večje zaupanje do okoliškega pridelovalca hrane, ki ga lahko tudi osebno spoznamo, kot pa samo izdelek v večji trgovini.

- Oglas -

Lokalna hrana

Podpora kraju in Sloveniji

S tem ko podpiramo domače, se izognemo tudi več posrednikom in tako več denarja dobijo pridelovalci, ki ga lahko neposredno tudi namenijo v pridelavo nove hrane. Če pa podpremo kar krajevnega kmeta, s tem omogočimo večji pretok denarja ter več dela in dobička kmetu ter posledično krajevni skupnosti. S tem se ustvari tud več delovnih mest in več zaposlenih, s čimer doprinesemo k boljšemu razvijanju kraja. Če od kmetov kupujete kadar lahko, s tem pomagate ohranjati kmečke tradicije, ki so v skladu s krajevno krajino, tako da bo njen videz lepši

Manj onesnaževanja

Izdelki in predvsem hrana pripeljana od daleč je večinoma pripeljana z letali ali večjimi ladjami, kar vsekakor ni okolju prijazno, saj imajo taka prevozna sredstev ogromen izpust toplogrednih plinov. Hrana pridelana v našem kraju in okolici izpust teh plinov zmanjša za kar 99 odstotkov. Velik problem onesnaževanja je tudi hrana, ki zaradi različnih vzrokov, ki so ponavadi samo v barvi in obliki, ne pride na police trgovin in se jo zavrže.

- Oglas -

Hrana je boljša in izbira večja

Dlje kot se izdelke vozi do nas, manj je verjetno da bo ohranil okusnost. Poleg tega pa je pri kmetih izbira večja, kot v večjih nakupovalnih trgovinah, kjer je v ponudbi ponavadi samo tista hrana in izdelki po katerih je povpraševanje največje.

Spodbujanje turizma

Tudi ko potujete jeste hrano, ki vas spominja na tisti kraj. Enako je v vašem domačem kraju. S kupovanjem domače hrane, spodbujate domače podjetnike in kmete. To pomeni, da bodo ti enake usluge lahko nudili tudi obiskovalcem, kar bo vašemu kraju nadelo prijeten značaj.

.

NAJNOVEJŠE