0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Živali2 leti Društva za zaščito živali Kranj

2 leti Društva za zaščito živali Kranj

MORDA VAS ZANIMA

1. februarja Društvo za zaščito živali Kranj obeležuje že drugo obletnico delovanja. V preteklem letu so bili zelo uspešni, za leto 2012 imajo še več načrtov. Že 14. aprila bodo ponovno zbirali star papir za pomoč živalim.
2 leti delovanja Društva za zaščito živali KranjGre za prostovoljno in neprofitno društvo na področju zaščite živali. Delujejo na območju Kranja in širše Gorenjske, redno pa se udeležujejo akcij za pomoč živalim po celi Sloveniji. Društvo je neprofitno in se financira izključno iz prostovoljnih prispevkov in prodaje lastnih, večinoma ročno narejenih izdelkov.

- Oglas -

V zadnjem letu so v nove domove pospremili več kot 130 mačk in več kot 30 psov, pa tudi kozo Bejbo. Glede na to, da je aktivnih prostovoljcev malo, je ta uspeh izjemen.

Trudijo se tudi (in predvsem) z osveščanjem ljudi. V ta namen so v lanskem letu v sodelovanju s Klubom študentov Kranj organizirali okroglo mizo Tačko na srce, obiskali so tudi Mladinski center Tržič. Vsak mesec se predstavijo na vsaj eni stojnici, v letu 2011 jih je bilo tako kar 19. Gre za prodajno-osveščevalne stojnice, na katerih je možno kupiti izdelke, z nakupom katerih ljudje pomagajo pri oskrbi brezdomnih in zavrženih živali.

V lanskem letu so prvič izvedli akcijo zbiranja starega papirja. Zbrali so kar 18 780 kg, celoten izkupiček od prodaje papirja pa so namenili oskrbi živali. Letos bodo akcijo ponovili, in sicer že 14. aprila pred nakupovalnim centrom Qlandia Kranj. Želijo si, da bi bila akcija uspešna tudi tokrat, zato vse ljudi pozivajo, da zbirajo papir in ga na dan akcije pripeljejo na kraj dogajanja. Upajo, da se bodo tudi tokrat odzvala podjetja, ki imajo veliko odpadnega papirja in so ga pripravljeni nameniti živalim.

- Oglas -

Z drugo obletnico delovanja je društvo izpolnilo še zadnjo zakonsko zahtevo za pridobitev statusa društva v javnem interesu. Posledično bo društvo naslednje leto že lahko naslovnik za namenitev dela dohodnine za donacije.

.

NAJNOVEJŠE