Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Živali2 leti Društva za zaščito živali Kranj

2 leti Društva za zaščito živali Kranj

MORDA VAS ZANIMA

1. februarja Društvo za zaščito živali Kranj obeležuje že drugo obletnico delovanja. V preteklem letu so bili zelo uspešni, za leto 2012 imajo še več načrtov. Že 14. aprila bodo ponovno zbirali star papir za pomoč živalim.
2 leti delovanja Društva za zaščito živali KranjGre za prostovoljno in neprofitno društvo na področju zaščite živali. Delujejo na območju Kranja in širše Gorenjske, redno pa se udeležujejo akcij za pomoč živalim po celi Sloveniji. Društvo je neprofitno in se financira izključno iz prostovoljnih prispevkov in prodaje lastnih, večinoma ročno narejenih izdelkov.

- Oglas -

V zadnjem letu so v nove domove pospremili več kot 130 mačk in več kot 30 psov, pa tudi kozo Bejbo. Glede na to, da je aktivnih prostovoljcev malo, je ta uspeh izjemen.

Trudijo se tudi (in predvsem) z osveščanjem ljudi. V ta namen so v lanskem letu v sodelovanju s Klubom študentov Kranj organizirali okroglo mizo Tačko na srce, obiskali so tudi Mladinski center Tržič. Vsak mesec se predstavijo na vsaj eni stojnici, v letu 2011 jih je bilo tako kar 19. Gre za prodajno-osveščevalne stojnice, na katerih je možno kupiti izdelke, z nakupom katerih ljudje pomagajo pri oskrbi brezdomnih in zavrženih živali.

V lanskem letu so prvič izvedli akcijo zbiranja starega papirja. Zbrali so kar 18 780 kg, celoten izkupiček od prodaje papirja pa so namenili oskrbi živali. Letos bodo akcijo ponovili, in sicer že 14. aprila pred nakupovalnim centrom Qlandia Kranj. Želijo si, da bi bila akcija uspešna tudi tokrat, zato vse ljudi pozivajo, da zbirajo papir in ga na dan akcije pripeljejo na kraj dogajanja. Upajo, da se bodo tudi tokrat odzvala podjetja, ki imajo veliko odpadnega papirja in so ga pripravljeni nameniti živalim.

Z drugo obletnico delovanja je društvo izpolnilo še zadnjo zakonsko zahtevo za pridobitev statusa društva v javnem interesu. Posledično bo društvo naslednje leto že lahko naslovnik za namenitev dela dohodnine za donacije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×