ŽivaliReševanje kitov na Novi Zelandiji

Reševanje kitov na Novi Zelandiji

MORDA VAS ZANIMA

V Novi Zelandiji  se je odvijala reševalna akcija 15 nasedlih kitov, ki so skupno tehtali 22.500 kilogramov.
Masovni pojav 73 nasedlih kitov na obali so odkrili v zjutranjih urah. Oddelek za opazovanje je izjavil, da so ti kiti verjetno nasedli enkrat ponoči, zato jih je tudi toliko umrlo še preden so reševalno akcijo sploh uspeli organizirati.
Področje okoli plaže Kaitaia, ki se nahaja na severnem delu Nove Zelandije je ravno v tem času zajel močan dež in veter, kar je pomagalo preostalim kitom, da niso dehidrirali, je pa to vseeno oteževalo delo reševalcem, ki so se pripravljali na to, da bi potisnili živali nazaj v morje. Da so lahko rešili enega kita, pa je bilo potrebnih vsaj pet ljudi.
Takšen pojav ni za obalo Nove Zelandije nič neobičajnega, saj je lani decembra umrlo kar 100 kitov, ki so tako nasedli na obalo Nove Zelandije. Tri leta prej pa je na isti obali umrl 101 kit.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×