0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Naredi sam (DIY)Pršilo za hitro osvežitev posteljnine

Pršilo za hitro osvežitev posteljnine

MORDA VAS ZANIMA

Občutek sveže posteljnine na koži in njen vonj sta odlična popotnica za dober spanec, toda svežina na žalost običajno izgine že po dnevu ali dveh. Ker posteljnina še ni zares umazana, bi jo bilo seveda potratno zamenjati. Na srečo obstaja odlična rešitev oziroma metoda, s katero lahko posteljnini vrnete svež vonj, ne da bi bilo za to potrebno pranje. V mislih imamo popolnoma naravna, zdravju neškodljiva pršila za posteljnino, ki jih lahko izdelate sami.

- Oglas -

Osnovna sestavina za izdelavo pršil so eterična olja. Priljubljena izbira je sivka, vendar lahko uporabite poljubno eterično olje oziroma kombinacijo eteričnih olj. Za posebno izrazit svež vonj lahko na primer poskrbijo eterična olja citrusov.

Sestavine

  • 1 dl vodke
  • 20 kapljic eteričnega olja po izbiri (ali mešanice eteričnih olj)
  • 3,5 dl destilirane vode

Navodila za izdelavo pršila

- Oglas -

Vodko nalijte v merilno posodico. Nato previdno dodajte 20 kapljic eteričnega olja. Poleg že omenjenih olj so na primer dobra izbira tudi eterično olje vrtnice, eterično olje jasmina in eterično olje sandalovine. Igrajte se s kombinacijami in odkrijte unikaten vonj, ki vas bo zazibal v najboljši spanec v vašem življenju.

Dodajte še 350 mililitrov destilirane vode in z žlico dobro premešajte vse sestavine.

Očistite stekleničko z razpršilko. Nato vanjo s pomočjo majhnega lija vlijte pripravljeno mešanico. Če nimate dovolj majhnega lija, si lahko pomagate z improvizirano različico, na primer z zvitim listom papirja.

Kako dolgo je pršilo uporabno?

Stekleničko označite z nalepko, na katero ste zapisali sestavine in datum izdelave. Rok uporabnosti pršila za posteljnino je približno 6–12 mesecev. Upoštevajte, da so nekatera eterična olja posebno občutljiva na toploto in svetlobo. Tudi nasploh je dobro, da so eterična olja čim manj izpostavljena močnim sončnim žarkom in drugim virom svetlobe ter visokim temperaturam. Stekleničko z razpršilom za posteljnino je zato najbolje shranjevati v temnem, hladnem prostoru. Obenem pa je pametno, da izberete stekleničko iz temnejšega stekla.

Raznolike možnosti uporabe pršila

Pred vsako uporabo pršilo nežno pretresite. Nato ga popršite po posteljnini. Dovolj je že nekaj pritiskov, saj je vonj eteričnih olj praviloma zelo intenziven. Pršilo lahko uporabite tudi na brisačah, oblačilih, prtih ipd. Pametno je, da ga najprej preizkusite na manjšem, manj izpostavljenem delčku tkanine.

.

NAJNOVEJŠE