Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaIzboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

Izboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

MORDA VAS ZANIMA

Kodrolistni ohrovt je skupaj z brokolijem, brstičnim ohrovtom in zeljem, eden od predstavnikov sočnih in mesnatih kapusnic – take so zaradi tega, ker jim v listih zastaja voda. Preverite, kaj vse v sebi skriva eden od članov te družine, kodrolistni ohrovt.

- Oglas -

Kapusnice so dvoletnice, to pomeni, da za rast potrebujejo dve leti, v tem času pa se v njihovih listih nabere veliko za zdravje koristnih sestavin. Vendar nam uživanje kapusnic najbolj pomaga, če jih uživamo v prvem letu rasti, saj v drugem letu večino hranil potrošijo za oblikovanje semen in cvetov.

Kodrolisti ohrovt

 

Izboljšanje naravne zaščite telesa s kodrolistnim ohrovtom

 

- Oglas -

Kodrolistni ohrovt, ki spada med najokusnejše kapusnice, vsebuje izjemno veliko vitamina A, C in K, v njem pa najdemo tudi veliko zaščitnih fitokemikalij in mineralov. Fitokemikalije v tej zelenjavi   imajo v telesu več pomembnih funkcij – skrbijo za nemoten pretok kisika do tkiv, krepijo jetra in imunski sistem, pomembno skrbijo za uravnavanje količine maščob v krvi in telesu ter omogočajo optimalen izkoristek energije iz hrane. Kodrolistni ohrovt je zato odličen za varovanje zdravja: varuje pred srčno-žilnimi boleznimi, revmatoidnim artritisom, astmo, depresijo, migreno ter skrbi za pravilno delovanje živčevja. Dober je tudi za kožo in se dobro obnese pri celjenju ran.

 

Varuje pred rakom

 

Kodrolistni ohrovt pomaga tudi v boju proti različnim vrstam raka (še posebej raku dojke in jajčnikov). Vsebuje tri pomembne fitokemikalije: glukozinolate, bioflavonioide in sterole. Še posebej indoli, ki jih najdemo v glukozinolatih, ščitijo pred nastankom raka. Ker znižujejo učinek estrogena, ščitijo predvsem pred raki, povezanimi s tem hormonom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×