Zdravje & prehranaIzboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

Izboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

MORDA VAS ZANIMA

Kodrolistni ohrovt je skupaj z brokolijem, brstičnim ohrovtom in zeljem, eden od predstavnikov sočnih in mesnatih kapusnic – take so zaradi tega, ker jim v listih zastaja voda. Preverite, kaj vse v sebi skriva eden od članov te družine, kodrolistni ohrovt.

- Oglas -

Kapusnice so dvoletnice, to pomeni, da za rast potrebujejo dve leti, v tem času pa se v njihovih listih nabere veliko za zdravje koristnih sestavin. Vendar nam uživanje kapusnic najbolj pomaga, če jih uživamo v prvem letu rasti, saj v drugem letu večino hranil potrošijo za oblikovanje semen in cvetov.

Kodrolisti ohrovt

 

Izboljšanje naravne zaščite telesa s kodrolistnim ohrovtom

 

- Oglas -

Kodrolistni ohrovt, ki spada med najokusnejše kapusnice, vsebuje izjemno veliko vitamina A, C in K, v njem pa najdemo tudi veliko zaščitnih fitokemikalij in mineralov. Fitokemikalije v tej zelenjavi   imajo v telesu več pomembnih funkcij – skrbijo za nemoten pretok kisika do tkiv, krepijo jetra in imunski sistem, pomembno skrbijo za uravnavanje količine maščob v krvi in telesu ter omogočajo optimalen izkoristek energije iz hrane. Kodrolistni ohrovt je zato odličen za varovanje zdravja: varuje pred srčno-žilnimi boleznimi, revmatoidnim artritisom, astmo, depresijo, migreno ter skrbi za pravilno delovanje živčevja. Dober je tudi za kožo in se dobro obnese pri celjenju ran.

 

Varuje pred rakom

 

Kodrolistni ohrovt pomaga tudi v boju proti različnim vrstam raka (še posebej raku dojke in jajčnikov). Vsebuje tri pomembne fitokemikalije: glukozinolate, bioflavonioide in sterole. Še posebej indoli, ki jih najdemo v glukozinolatih, ščitijo pred nastankom raka. Ker znižujejo učinek estrogena, ščitijo predvsem pred raki, povezanimi s tem hormonom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×