DomovZdravje & prehranaIzboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

Izboljšajte imunski sistem s kodrolistnim ohrovtom

Kodrolistni ohrovt je skupaj z brokolijem, brstičnim ohrovtom in zeljem, eden od predstavnikov sočnih in mesnatih kapusnic – take so zaradi tega, ker jim v listih zastaja voda. Preverite, kaj vse v sebi skriva eden od članov te družine, kodrolistni ohrovt.

- Oglas -

Kapusnice so dvoletnice, to pomeni, da za rast potrebujejo dve leti, v tem času pa se v njihovih listih nabere veliko za zdravje koristnih sestavin. Vendar nam uživanje kapusnic najbolj pomaga, če jih uživamo v prvem letu rasti, saj v drugem letu večino hranil potrošijo za oblikovanje semen in cvetov.

Kodrolisti ohrovt

 

Izboljšanje naravne zaščite telesa s kodrolistnim ohrovtom

- Oglas -

 

Kodrolistni ohrovt, ki spada med najokusnejše kapusnice, vsebuje izjemno veliko vitamina A, C in K, v njem pa najdemo tudi veliko zaščitnih fitokemikalij in mineralov. Fitokemikalije v tej zelenjavi   imajo v telesu več pomembnih funkcij – skrbijo za nemoten pretok kisika do tkiv, krepijo jetra in imunski sistem, pomembno skrbijo za uravnavanje količine maščob v krvi in telesu ter omogočajo optimalen izkoristek energije iz hrane. Kodrolistni ohrovt je zato odličen za varovanje zdravja: varuje pred srčno-žilnimi boleznimi, revmatoidnim artritisom, astmo, depresijo, migreno ter skrbi za pravilno delovanje živčevja. Dober je tudi za kožo in se dobro obnese pri celjenju ran.

 

Varuje pred rakom

 

- Oglas -

Kodrolistni ohrovt pomaga tudi v boju proti različnim vrstam raka (še posebej raku dojke in jajčnikov). Vsebuje tri pomembne fitokemikalije: glukozinolate, bioflavonioide in sterole. Še posebej indoli, ki jih najdemo v glukozinolatih, ščitijo pred nastankom raka. Ker znižujejo učinek estrogena, ščitijo predvsem pred raki, povezanimi s tem hormonom.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×