Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Dom & energijaEkološka izolacija

Ekološka izolacija

MORDA VAS ZANIMA

Ekološka izolacija je primerna tako za tiste, ki šele začenjajo graditi svojo hišo kot tudi za tiste, ki želijo obnoviti staro gradnjo. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so volna, celulozna vlakna, recikliran papir, konoplja in drugo. Vsi ti materiali poskrbijo za ohranjanje okolja.

- Oglas -

Ekološka izolacijaKadar govorimo o zadrževanju toplote in stroških hlajenja v hiši, potem ne moremo mimo izolacije. Ta mora biti čim bolj učinkovita in kakovostna, a če se boste odločili za ekološko izolacijo, boste med drugim stopili tudi v uspešen boj proti klimatskim spremembam, ki so nezanemarljiva težava modernega časa. Preden se odločite zanjo, preglejte koliko denarja ste pripravljeni vložiti.

Pri vsakem gradbenem projektu finančni zalogaj ni majhen, zato se o stroških pogovorite z vašim dobaviteljem še preden stopite v akcijo, saj boste tako lažje nakupovali, se odločali in primerjali cene. Pri strokovnjakih se pozanimajte o tem, kaj je za vas najbolj primeren oziroma priporočljiv material za ekološko izolacijo. Zazrite se v prihodnost in vsaj malo preračunajte, koliko energije boste privarčevali v primerjavi s klasično izolacijo ter ocenite stroške instalacije. Nakup in pogodbo za gradnjo uredite pri zanesljivih, zaupanja vrednih osebah in podjetjih, izbirajte med kakovostnimi in varnimi izdelki ter storitvami. Zakonodaja namreč varuje potrošnika kot šibkejšo stranko v pogodbenem razmerju in na trgu, zato se izogibajte delu na črno, ki velja za opravljanje dejavnosti brez zakonsko predpisanih dovoljenj ali brez izdaje računov in to škodi potrošniku! Zaradi pogosto nekakovostnih storitev je večkrat ogroženo potrošnikovo zdravje in varnost, zato preverite prodajalca in ponudnika storitev.

Ekološka izolacija je pridelana iz naravnih surovin, da zadosti vsem ostalim kriterijem, pa mora še biti zdravstveno neoporečna, proizvodnja mora biti okolju prijazna, se pravi, da pri postopku pridobivanja ne pride do škodljivih emisij, pri postopku za izdelovanje končnega produkta se mora porabiti le malo energije, mora biti takšna, da jo lahko ponovno uporabimo oz. recikliramo itd.

Z njo si zagotovimo maksimalno toplotno in zvočno izoliranost,  privarčujemo pri visokih računih za kurjavo ali ohlajevanje prostorov, vaš dom bo precej bolj udoben, v okolju bo zaradi vaše odločitve za uporabo ekološke izolacije manj izpustov ogljikovega dioksida in drugih fosilnih goriv. Če boste uporabili izolacijo iz recikliranih materialov, boste prispevali še večji delež k ohranjanju narave.

- Oglas -

Dejstvo je, da dobra ekološka izolacija varuje pred mrazom, škodljivimi vplivi iz okolja, vzpostavlja prijetno klimo ter omogoča dober pretok zraka. Uravnava temperaturo, regulira zračno vlago v zgradbah, povečuje udobje bivanja in pomaga izboljšati energetski izkoristek stanovanjskih in poslovnih objektov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×