[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaEkološka izolacija

Ekološka izolacija

MORDA VAS ZANIMA

Ekološka izolacija je primerna tako za tiste, ki šele začenjajo graditi svojo hišo kot tudi za tiste, ki želijo obnoviti staro gradnjo. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so volna, celulozna vlakna, recikliran papir, konoplja in drugo. Vsi ti materiali poskrbijo za ohranjanje okolja.

- Oglas -

Ekološka izolacijaKadar govorimo o zadrževanju toplote in stroških hlajenja v hiši, potem ne moremo mimo izolacije. Ta mora biti čim bolj učinkovita in kakovostna, a če se boste odločili za ekološko izolacijo, boste med drugim stopili tudi v uspešen boj proti klimatskim spremembam, ki so nezanemarljiva težava modernega časa. Preden se odločite zanjo, preglejte koliko denarja ste pripravljeni vložiti.

Pri vsakem gradbenem projektu finančni zalogaj ni majhen, zato se o stroških pogovorite z vašim dobaviteljem še preden stopite v akcijo, saj boste tako lažje nakupovali, se odločali in primerjali cene. Pri strokovnjakih se pozanimajte o tem, kaj je za vas najbolj primeren oziroma priporočljiv material za ekološko izolacijo. Zazrite se v prihodnost in vsaj malo preračunajte, koliko energije boste privarčevali v primerjavi s klasično izolacijo ter ocenite stroške instalacije. Nakup in pogodbo za gradnjo uredite pri zanesljivih, zaupanja vrednih osebah in podjetjih, izbirajte med kakovostnimi in varnimi izdelki ter storitvami. Zakonodaja namreč varuje potrošnika kot šibkejšo stranko v pogodbenem razmerju in na trgu, zato se izogibajte delu na črno, ki velja za opravljanje dejavnosti brez zakonsko predpisanih dovoljenj ali brez izdaje računov in to škodi potrošniku! Zaradi pogosto nekakovostnih storitev je večkrat ogroženo potrošnikovo zdravje in varnost, zato preverite prodajalca in ponudnika storitev.

Ekološka izolacija je pridelana iz naravnih surovin, da zadosti vsem ostalim kriterijem, pa mora še biti zdravstveno neoporečna, proizvodnja mora biti okolju prijazna, se pravi, da pri postopku pridobivanja ne pride do škodljivih emisij, pri postopku za izdelovanje končnega produkta se mora porabiti le malo energije, mora biti takšna, da jo lahko ponovno uporabimo oz. recikliramo itd.

Z njo si zagotovimo maksimalno toplotno in zvočno izoliranost,  privarčujemo pri visokih računih za kurjavo ali ohlajevanje prostorov, vaš dom bo precej bolj udoben, v okolju bo zaradi vaše odločitve za uporabo ekološke izolacije manj izpustov ogljikovega dioksida in drugih fosilnih goriv. Če boste uporabili izolacijo iz recikliranih materialov, boste prispevali še večji delež k ohranjanju narave.

- Oglas -

Dejstvo je, da dobra ekološka izolacija varuje pred mrazom, škodljivimi vplivi iz okolja, vzpostavlja prijetno klimo ter omogoča dober pretok zraka. Uravnava temperaturo, regulira zračno vlago v zgradbah, povečuje udobje bivanja in pomaga izboljšati energetski izkoristek stanovanjskih in poslovnih objektov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×