Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetika5 živil za krepke lase

5 živil za krepke lase

MORDA VAS ZANIMA

Kozmetični preparati, šamponi in balzami za lepe lase niso dovolj. Pomembno je tudi to, kaj vnašamo v svoje telo. Učinki uživanja hrane, ki blagodejno vpliva na lase, se na slednjih (nasprotno kot npr. na koži) ne poznajo čez noč. Na rezultate je treba počakati več mesecev, vendar so, ko se pojavijo, toliko bolj opazni. Predstavljamo vam pet živil, ki jih nikakor ne smete zanemariti, če bi radi imeli lepe lase.

- Oglas -

Hkrati se je treba zavedati, da na lase poleg hrane močno vpliva tudi življenjski slog: stres, malo spanja, kajenje, hormonsko neravnovesje ipd. Zato se ne osredotočati zgolj na hrano, ampak tudi na navade, ki jih lahko izboljšate s ciljem, da vaši lasje zasijejo v vsej svoji polnosti. Kombinacija »pravilne« hrane in zdravega življenjskega sloga kar kliče po lepih laseh!

Lasje zdravje

Losos

Losos je poln beljakovin in vitamina D, ki sta zelo pomembna za močne lase. Vsebuje tudi ogromno esencialnih omega-3 maščobnih kislin, ki jih telo nujno potrebuje, a jih samo ne proizvaja. Prav te maščobe so eden od gradnikov las in lasišča, kjer skrbijo za pravilno hidratacijo. Losos je njihov odličen vir.

Orehi

Tudi orehi se ponašajo z omega 3- maščobnimi kislinami. Poleg njih so polni biotina in vitamina E, ki ščitita DNK v celicah pred poškodbami. Prav zato sta kot naročena za lase, ki so pogosto izpostavljeni soncu in drugim zunanjim dejavnikom. Tudi tablete in kapsule za lepše lase vsebuje biotin; njegovo pomanjkanje lahko povzroči izgubljanje las. Orehi vsebujejo tudi baker, ki skrbi za lepo naravno barvo las.

Ostrige

- Oglas -

Tudi cink je ena izmed za lase pomembnih snovi – njegovo pomanjkanje lahko vodi v izpadanje las, povzroča pa tudi suhost lasišča. Ostrige so prepolne cinka: vsebujejo ga skoraj 500 % več kot znaša njegov priporočen dnevni vnos! Obenem so te školjke tudi dober vir beljakovin – in lasje so sestavljeni iz kar 97 % beljakovin. Brez njih telo ne more proizvajati novih las oz. dlak. Med odlične vire beljakovin sodi tudi perutnina.

Špinača

Železo, beta karoten, folati, vitamin C … vse to je dobro za lase in vse to vsebuje dobra stara špinača. Privoščite si jo pogosteje kot sicer, saj snovi v njej skrbijo za zdrave lasne mešičke in za dobro prekrvavljenost lasišča.

Borovnice

Vitamin C v borovnicah je ključen za cirkulacijo krvi v lasišču, tako da kri pride tudi do kapilar, ki hranijo lasne mešičke. Premalo vitamina C lahko povzroči lomljenje las.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×