Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Živali3000 mrtvih ptic padlo z neba

3000 mrtvih ptic padlo z neba

MORDA VAS ZANIMA

V Arkansasu, ZDA, je na silvestrovo okoli 23 ure zvečer po ameriškem času z neba padlo okoli 3000 pric, večinoma kosov.
PticeStrokovnjaki sedaj poskušajo ugotoviti, kaj je bil vzrok te apokaliptične skrivnosti. Zakaj je skoraj 3000 ptic na silvestrovo padlo z neba?

- Oglas -

Ptice so začele padati na območju dolgem 1,5 kilometra in širokem okoli 800 metrov, zunaj tega območja pa niso našli nobene mrtve ptice. Prve klice in prijave so začeli prejemati okoli 23.30 ure.
Mrtve pticeLaboratoriji že od včeraj pospešeno raziskujejo trupla ptic, rezultati pa naj bi bili znani v roku enega tedna. Ornitologi sumijo, da bi lahko jato ptic zadela strela in jih pobila, saj kažejo znake fizične travme.
Kaj je povzročilo smrt 3000 ptic?Druga razlaga pa so pirotehnični izdelki, še posebej ognjemet, ki bi lahko povzročil tako močen stres pri prticah, da bi zaradi tega pomrle.

Strokovnjaki pravijo, da bodo rezultati verjetno brez pravega zaključka, vendar še vedno upamo, da se bo razjasnilo, kaj bi lahko povzročilo smrt tako velikega števila ptic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×