Znižajmo stroške doma

  Vsi vemo, da je cilj eko življenskega stila to, da pomagamo zmanjševati onesnaževanje Zemlje. Dobra stvar varčevanja pa je tudi to, da lahko na ta način tudi prihranimo in zmanjšamo stroške, če se stvari lotimo na pravilen način.

  varčevanje, eko sklad, znižanje stroškov, eko varčevanjeČe varčujemo z energijo, s tem zmanjšujemo potrebo po energetskih virih, s čimer prihranimo denar. Zmanjšanje računa za elektriko ni tako trd oreh, kot se sprva zdi, saj nam je včasih katera od stvari tako samoumevna zaradi navade, da jo preprosto spregledamo. Pa si poglejmo nekaj načinov varčevanja z energijo.

  • žarnice lahko zares opazno zmanjšajo porabo električne energije. Zamenjajte klasične žarnice z vačnimi žarnicami ali varčnimi LED žarnicami in že kmalu boste opazili razliko.
  • Znižajte termostat. 50 % letnih stroškov za energijo gre za ogrevanje in hlajenje prostorov. Če zmanjšate temperaturo termostata za samo 2 stopinji, boste s tem že kar nekaj prihranili.
  • Spremljajte porabo vode. Ste vedeli, da lahko zmanjšate porabo vode tudi za polovico samo s tem, da za umivanje zob uporabite lonček namesto da teče voda v prazno, in da na pipe pritrdite mrežice, ki poleg filtriranja skrbijo tudi za manjši pretok vode.
  • Znebite se starega hladilnika v kleti ali garaži, saj so le-ti energetsko izredno potratni.
  • Namesto umetnih ali kupljenih gnojil si na vrtu naredite kompost.
  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Varčni žarnici so zelo nevarni! Plin osebuje šivo srebro Hg. Dokazano je da veliko ljudje so zastrupleni.Tudi v Nemčijo na ARD so pokazale da vsi varčne žarnice izločajo FENOL, to je tudi strupena snov! Gledajte Bulb Fiction!!! Nevarnost je ogromna!

  Comments are closed.