Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaŽivila, bogata z magnezijem, ki pomagajo pri pomiritvi

Živila, bogata z magnezijem, ki pomagajo pri pomiritvi

MORDA VAS ZANIMA

Ste pogosto nemirni in zelo napeti? V določenih primerih gre za resnejše težave, ki zahtevajo zdravniško pomoč. Včasih pa lahko zadostuje že sprememba naših vsakodnevnih navad. Ena izmed njih je ta, da poskušate uživati več hrane, ki vsebuje veliko magnezija. Zelo tipičen simptom pomanjkanja omenjenega minerala je namreč prav povečan nemir. Raziskave kažejo, da velik delež odraslih dnevno ne zaužije zadostnih količin magnezija. Če je situacija zelo resna, si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili, načeloma pa zadostuje že, da poskušate na svoj jedilnih pogosteje uvrstiti živila, bogata z magnezijem …

- Oglas -

Hrana, ki vsebuje magnezij

Najboljši viri magnezija

Kje torej iskati magnezij, če želite najprej poskusiti z naravnimi rešitvami? Za zelo dobre vire magnezija veljajo naslednja živila:

  • špinača,
  • blitva,
  • temna čokolada,
  • bučna semena,
  • mandlji,
  • črni fižol,
  • avokado,
  • suhe fige in
  • banane.

Dodatni pozitivni vplivi magnezija

Seveda pa magnezij ne pomaga samo pri tem, da se lažje pomirimo, ampak gre za mineral, ki sodeluje pri mnogih drugih procesih v našem telesu. Povečan vnos magnezija je koristen za vse, ki imate težave s previsokim krvnim tlakom ali z glavoboli oziroma migrenami, pomagal pa bo tudi pri uravnavanju sladkorja v krvi. Obenem je to tudi mineral, ki pomaga blažiti vnetja v telesu in mišične krče, pri ženskah pa bo zmanjšal intenzivnost menstrualnih bolečin. S pogostejšim uživanjem hrane, bogate z magnezijem, boste zmanjšali tudi tveganje za depresijo, to pa je tudi odlična naravna rešitev za vse, ki se bojujete z nespečnostjo. Raziskave kažejo še, da več magnezija pomeni tudi več energije med telesno aktivnostjo. Tik pred vadbo si je tako smiselno privoščiti eno izmed zgoraj naštetih živil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×