Domov Živali

Živali

Živali so naši prijatelji, zato poskrbimo, da jih bomo še dolgo lahko opazovali v svojem naravnem okolju. Tudi hišni ljubljenčki kot sta mačka in pes, bodo našli svoje mesto med našimi nasveti in prispevki, ki jih pripravljamo za vas.

Alergije pri psih

Alergije pri psih: Kje iskati vzroke, da je toliko psov alergičnih?

Pasje alergije so vse pogostejše. Je stroga dieta do konca življenja res edina rešitev, če ima pes alergijo? Zakaj sploh pride do alergije pri psih?
klopi in psi

Svojega psa lahko pred klopi zaščitite tudi naravno!

Nevarnost klopnih bolezni pri psih seveda obstaja, vendar je velika razlika, ali se tveganj zavedamo ali samo prestrašeni. Kako psa zaščitimo pred klopi?
Mravlja

Najhitrejša žival na svetu – je možno, da je to mravlja?!

Mravlje so sicer majhne, ampak vsekakor izredno impresivne živali, po zadnji raziskavah pa naj bi prišli do spoznanja, da je mravlja celo najhitrejša žival na svetu.
Hobotnica

Hobotnice – pogosto napačno interpretirana bitja so v resnici izjemno inteligentna in spretna

Medtem, ko so hobotnice prepogosto napačno interpretirane in predstavljene kot srhljive sluzaste stvari, so v resnici izjemno inteligentna in spretna bitja.
Ali nas mačke razumejo

Mačke nas razumejo, a jim ni mar

Vsi ljudje, ki so kdaj koli živeli z mačkami, so se najbrž že vsaj enkrat vprašali isto stvar – če mačka razume vsaj eno besedo, bo to najbrž njeno ime, kajne?
Morgan Freeman

Morgan Freeman pretvoril 50 hektarov velik ranč v ogromno zatočišče za čebele

Morgan Freeman, igralec, filmski režiser in filantrop je od leta 2014 tudi čebelar, zdaj pa se je odločil, da svoj 50 hektarov velik ranč spremeni v zatočišče za čebele.
Brezdomne živali

4. april je bil svetovni dan brezdomnih živali

Četrtega aprila smo že deveto leto zapored obeležili svetovni dan brezdomnih živali.
Leopard

Od sovražnikov do zaveznikov v stiski: padec v globok vodnjak hitro pomiril razgrete strasti

Stara modrost pravi, da v nesreči spoznamo prave prijatelje, zato si poglejte zgodbo, kjer je padec v globok vodnjak hitro pomiril razgrete strasti.
40 kilogramov plastike v kitovem telesu

Žalosten rekord: v kitovem telesu našli kar 40 kilogramov plastike

Pretekli konec tedna je ob obale filipinskega otoka Mindanao naplavilo kita. Kot je kasneje razkrila avtopsija, je bil vzrok smrti v tem primeru še posebej šokanten.
Živali in položaji med spanjem

Kako spijo živali? Pogosto tako, da nas nasmejijo do solz!

Prav gotovo ste že kdaj zalotili svojega štirinožnega prijatelja, ki je zaspal v zelo nenavadnem položaju, zato si poglejte, kako spijo tudi druge živali.

KAJ BEREJO DRUGI