Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaZgodba: po postu izginile ciste na jajčnikih

Zgodba: po postu izginile ciste na jajčnikih

MORDA VAS ZANIMA

Andreja Romih, psihoterapevtka iz Svetovalnice za mlade in ustanoviteljica Zavoda Somnia, je še ena izmed številnih posameznikov, ki so si s pomočjo posta izboljšali počutje, zdravje in kakovost življenja. Andreja je bila tik pred operativno odstranitvijo cist na obeh jajčnikih, ki pa so po posebnem postu popolnoma izginile. 

- Oglas -

Svojo izkušnjo postenja opisujete veliko globlje, sprememba ni bila samo telesna (izguba telesne teže, lepši videz …).

Tako je, že po nekaj dneh posta sem opazila, da so moje misli postale bolj jasne, bistre in da sem veliko laže dlje časa ostajala osredotočena. Odločila sem se za voden post v skupini, kjer sem se redno udeleževala vadbe joge, ki me je popolnoma prevzela, v smislu, da sem se lahko popolnoma sprostila in osredotočila na svoje telo. Pred tem se mi je zdela joga prepočasna, všeč so mi bili bolj eksplozivni športi, prav tako se nisem znala umiriti toliko, da bi lahko meditirala, veliko sem razmišljala. Pogosto sem med tem, ko sem se sprehajala po drevoredu, razmišljala o tem, kaj vse moram še postoriti, z izkušnjo posta pa sem začela živeti bolj zavestno, bolj »tukaj in zdaj«, s tem mislim, da sem ob sprehodu po drevoredu začela opazovati in občudovati drevesa … To, da mi je bila joga med postom všeč, je botrovalo temu, da sem se vpisala na vodeno vadbo, in zdaj štiri leta redno vadim jogo, meditacije in pranajamo (dihanje) … Prav tako sem se v času postenja začela zavedati lastnih sanj, si jih zapisovati, analizirati, jih spoznavati in iskati v njih sporočila. Zdaj odgovore na vsakodnevna pa tudi življenjska vprašanja poiščem v sanjah, ki so jezik naše podzavesti, ki vedno ve, kaj je najboljše za nas …

Celotno zgodbo kako je potekal post in kakšne spremembe je Andreja doživela, ter seveda kako se je življenje obrnilo na bolje si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko, kjer boste našli še marsikaj zanimivega zase.

- Oglas -

Bodi eko november 2017

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×