Zgodba o bitki z rakom na črevesju: »Vse zmoremo, če le želimo.«

  Sonja Mojzer, predavateljica slovenskega in nemškega jezika, radijska voditeljica, pravljičarka in avtorica besedil opogumlja tiste, ki se na svoji poti srečujejo z diagnozo rak. Sama je premagala raka na črevesju in danes dobesedno sije. Pravi, da se počuti fantastično. »Imeti sebe rad, pomeni imeti rad tudi vse okoli sebe, nasmehniti se življenju, pogledati naravo in spoštovati, kar ti ponuja, to je pot do uspeha,« pripoveduje. Pravi, da vsak lahko najde moč v sebi, kot jo je našla sama, le prisluhniti si mora.

  gersonova

  Ga. Sonja, kakšna diagnoza vam je bila postavljena pred dvema letoma?

  Najprej želim povedati, da je pripovedovati o sebi najtežje, še posebej, kadar gre za tako občutljivo temo, kot je rak. Ko te osebno doleti takšna diagnoza, je o njej izjemno težko govoriti. A zgodbo želim deliti z željo pomagati tistim, ki se spopadajo z boleznijo rak, da premagajo strah in izberejo življenje.

  Bolezen nastaja, se razvija in tako se je pripetilo tudi meni. Leto dni, preden sem prejela diagnozo, sem čutila, da se v mojem telesu nekaj dogaja, toda nekako si nisem znala prisluhniti. Danes to obvladam. Od prejema diagnoze je menda dve leti. Bil je rak na črevesju …

  Zgodbo si preberite v tiskani decembrski izdaji revije Bodi eko >>

  Povejte svoje mnenje - kometirajte