0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeZeleni Teden mladih

Zeleni Teden mladih

MORDA VAS ZANIMA

Največji mladinski festival v Sloveniji Teden mladih, ki od 9. do 17. maja poteka v Kranju, letos pripravlja posebne programske vsebine na temo ekologije in okoljske ozaveščenosti. Mladi se zavedajo pomena skrbi za naravo in ohranjanja okolja za prihodnje generacije, zato želijo s tem seznaniti tudi obiskovalce festivala. V ta namen pripravljajo več različnih dogodkov, predavanja, delavnice, srečanja in okrogle mize.

- Oglas -

MH1_20140510_14887

13. maja bo potekala delavnica Moj mini zeliščni vrt, kjer bodo udeleženci ustvarjali enostaven zeliščni vrt, ki se ga lahko namesti kar na okensko polico. Poleg odličnega okusa, ki ga zelišča dodajo jedem in pijača, nas razveseljujejo s čudovitim vonjem.

Še isti dan se bo v Hostlu Cukrarna odvila zanimiva debata na prednosti in slabosti klasičnega in alternativnega zdravljenja. Stroka v Sloveniji sicer alternativnega zdravljenja ne priznava kot uradnega. Zakaj je tako in kakšne so razlike v zdravljenju, je alternativno zdravljenje res samo metanje denarja skozi okno in ali je klasično zdravljenje res samo ‘filanje’ z antibiotiki so iztočnice za okroglo mizo, ki se bo pričela ob 19h. Gostje bodo homeopatinja Špela Peternelj, dr. med., hipnotik prof. Marjan Pajntar, dr. med., bioterapevtka in refleksoterapevtka Barbara Fajfar ter specializant interne medicine Vid Arnejšek, dr. med.

- Oglas -

15. maja se bodo udeleženci pred Prešernovim gledališčem sladkali s svežim, zdravim in neverjetno okusnim presnim veganskim sladoledom, ki ga bodo prej pripravili kar sami na ulici. Bio kuharska delavnica se bo pričela ob 16h.

Zadnji dan Tedna mladih bo izrazito pester. 17. maja bo na Glavnem trgu, v centru Kranja, potekal prvi Eko festival Zeleni planet. Okolju prijazna ekološka proizvodnja in zdrav ter aktiven način življenja bosta glavni vodili festivala, v okviru katerega bodo preko delavnic, predavanj in različnih ponudnikov ozaveščali, posredovali koristne informacije in gradili temelje naše zelene prihodnosti. Obiskovalci se bodo spoznavali z eko prehrano, vrtnarjenjem, čistili, kozmetiko, igračami ipd.

Ob 10h se bo prvič v Kranju ustavila Zelemenjava, v okviru katere bodo udeleženci menjali semena, sadike, pridelke, recepte, izkušnje in navdihe z domačega vrta. Cilj Zelemenjave je, da na solidaren in način poveže vse navdušence dobrot in lepot z domačega vrta ter to navdušenje raztrosi med ostale someščane in soveščane.

Podrobnosti o festivalu na: www.teden-mladih.si.

.

NAJNOVEJŠE