fbpx
Domov Zdravje & prehrana

Zdravje & prehrana

Da bi shujšal, je eno leto jedel samo krompir

Zaradi težav s čezmerno težo se je pred nekaj leti odločil za zelo drastično dieto. Tako je eno leto jedel praktično samo krompir.

Avtofagija: kaj je to, za kaj je koristna in kako jo spodbuditi?

Avtofagija je proces odstranjevanja poškodovanih celic oziroma celičnih organelov in beljakovin, s čimer se sprosti prostor za nove.

Hipohondrija: 5 znakov, da so vaše skrbi glede zdravja pretirane

Hipohondrija je beseda, ki se pogosto uporablja preveč zlahka. Oseba, ki potarna glede skrbi, povezanih z zdravjem, je lahko hitro označena za hipohondra.

Nošnja nogavic med spanjem – da ali ne?

Morda se sicer na prvi pogled to ne zdi posebej pomembno, vendar pa ima to, ali v postelji nosite nogavice ali ne, precej večji vpliv na temperaturo vašega telesa, kot si predstavljate.

Probiotiki lahko poskrbijo za boljši izkoristek vitamina D

Črevesni mikrobiom, imenovan tudi črevesna flora ima pomembno vlogo pri izkoristku vitamina D v telesu.

Čezmerna informiranost lahko prispeva k boleznim

Obstaja namreč razlika med informiranostjo in čezmerno informiranostjo. Slednja je lahko celo nevarna za vaše zdravje, saj je pogosto povezana s čezmernim stresom.

Jezik lahko razkrije marsikaj o vaši prekrvavitvi

Prav pregled jezika naj bi med drugim pomagal tudi pri prepoznavanju težav s prekrvavitvijo.

Čičerikina moka je lahko zelo poceni, če jo izdelate sami!

Čičerikina moka je postala v zadnjih letih za marsikoga skorajda nepogrešljiva sestavina v kuhinji. To velja še posebej za ljudi, ki so alergični na gluten.

Kakšne so resnične posledice dela od doma?

Čeprav je možnost, da lahko svoje delo opravljate kar doma, po eni strani seveda privilegij, saj lahko tako precej lažje zaščitite svoje zdravje, je tovrstna oblika dela zagotovo povezana tudi z nemalo izzivi.

Ne zamudite

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×