Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaZdrava, okusna in hitra malica

Zdrava, okusna in hitra malica

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da je zdrava in uravnotežena prehrana čez ves dan pomembna za naše zdravje in dobro počutje.

- Oglas -

Samopostrežne ekološke trgovine Kalček so s četrtkom, 20. septembrom 2012, izboljšale ponudbo jedi v programu “Kalčkova malica” z uvedbo presnih jedi iz programa Gurmama. Gre za jedi – solatni zvitki v kamutovi tortilji in presni marmorni kolač. S temi sveže pripravljenimi jedmi Kalček dopolnjuje svojo dosedanjo ponudbo eko sendvičev, pečenih toplih jedi in sveže stisnjenih sokov po receptih Maxa Gersona, ki so bili v dosedanji ponudbi Kalčkove malice. “Kalčkova malica by Gurmama” je na voljo tako v trgovini Kalček v Šiški kot v trgovini Kalček v BTC Cityju.

solatni zvitki v kamutovi tortilji“Ekološke trgovine Kalček, ki so bile leta 1989 prvi slovenski ponudnik ekoloških živil, imajo za poslanstvo pomagati potrošnikom pri izboljševanju njihovega način prehranjevanja. To počnemo z organizacijo predavanj o zdravemu načinu življenja, kuharskih delavnic in svetovanjem. S sveže pripravljeno Kalčkovo malico odgovarjamo na povpraševanje po zdravih, polnih jedeh, ki so odličen obrok sredi zaposlenega dneva. V Kalčku na prvo mesto postavljamo kvaliteto živil. Prav zato smo za sodelovanje pri ponudbi jedi za naše malice izbrali Gurmamo, ki tako kot Kalček skrbi za najvišjo kakovost živil. Gre za začetek sodelovanja. Našo skupno ponudbo bomo še širili,” je dejal g. Vladimir Stanić, direktor Kalček d.o.o. Poleg ponudbe Kalčkove malice je Kalček predstavil tudi ponudbo označeno kot Kalčkovega cekarčka, v sklopu katere potrošniki lahko najdejo izbor odličnih ekoloških artiklov, ki so že po rednih cenah primerljivi s konvencionalno pridelanimi artikli.

»V Kalčku verjamemo, da je zdravje osnova vsega dobrega. Zdravje pa se začne pri zdravi prehrani. Zato se prizadevamo, da našo ponudbo nenehno izboljšujemo, da iščemo najboljše produkte in da ekološka živila približujemo čim širšemu krogu kupcev. Kalčkov cekarček prinaša odlično ponudbo cenovno privlačnih ekoloških izdelkov za vsakdanjo uporabo, trenutno predvsem blagovne znamke Denree, ki doslej niso bili v naši ponudbi. Vodila sta nas dva kriterija – zelo dobra kakovost ekološkega živila in ugodna cena, ki je primerljiva s ceno istega živila, ki je konvencionalno pridelano,« je dejal Terens Štader, vodja marketinga Kalček d.o.o., in je ob tem predstavil tudi primer nakupa izdelkov iz Kalčkovega cekarčka v znesku 20 EUR.

Maša Bilobrk, ki vodi ekološki catering Gurmama je predstavila dve novi jedi iz programa Gurmama. Solatni zvitki v kamutovi tortilji so odlična hitra malica sredi zaposlenega dneva, za razliko od kruhastih sendvičev, rogljičkov in pic, vsebujejo zelo malo testa in zelo veliko sveže zelenjave, zelene solate, rukole, hrustljavih redkvic ter prvovrstni popečeni sejtan, tortilja, v katero je zelenjava zavita, pa je ročno izdelana iz kamutove moke. Presni marmorni kolač je višek sladke presne umetnosti, je izbranega in prefinjenega okusa, žlahtne teksture in vsebuje le prvovrstne presne sestavine, kot so presni kakav, presno kakavovo maslo, sveži pomarančni sok, datlje, mandlje in javorjev sirup, ter ne vsebuje jajc, mleka, masla ali belega sladkorja, in je kot takšen primeren je tudi za pot, saj ni občutljiv na transport.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×