0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovImate težave s prebavo? Obstaja tudi rešitev!

Imate težave s prebavo? Obstaja tudi rešitev!

Ali se po zaužitju določene hrane ne počutite dobro? Ste iz prehrane zato že sami izključili določena živila? Razlog najbrž tiči v intoleranci na določeno živilo. Posamezniki, ki trpijo za preobčutljivostmi na živila, pogosto tožijo o prebavnih težavah, napihnjenosti, sindromu razdražljivega črevesja, srbenju v ustih in splošnemu slabemu počutju. Znaki intolerance na živilo pa prav tako lahko obsegajo vrsto drugih težav, med drugim dermatits, nepojasnjene kožne izpuščaje, bolečine v mišicah in sklepih, glavobole, respiratorne težave, pogosta vnetja ušesa, kronična vnetja sinusov in še mnoge druge.

Intoleranca ali alergija na hrano?

Oba pojma opisujeta neželen odziv organizma na določeno hrano. Z alergijo opisujemo takojšnjo reakcijo, pri kateri gre za odziv imunskega sistema na določen protein v hrani. Nastopi rdečica, kašelj, srbeča koža  in izpuščaji, zatekanje, dušenje, v skrajnem primeru lahko sledi tudi anafilaktični šok. Klasična alergija na živila se pojavlja pri 2-10 % odstotku prebivalstva. Alergijska reakcija na živila je pogostejša pri otrocih, najpogostejši alergeni pri otrocih pa so mleko, jajca, oreščki in arašidi. Alergije na mleko, jajca, pšenico in sojo pri otrocih tekom odraščanja pogosto izzvenijo. Pri odraslih so najpogostejši alergeni mehkužci, arašidi, oreščki, ribe in jajca. Na drugi strani za intoleranco na živila trpi okoli 20 % svetovnega prebivalstva, delež ljudi, ki trpijo za intoleranco, pa vztrajno narašča. Pri intoleranci na živila ne gre za neposredni odziv imunskega sistema, znaki pa se pojavijo tudi do 48 ur po zaužitju določenega živila, zato intoleranco na hrano težje prepoznamo. Živila, ki najpogosteje povzročajo intoleranco so mleko – laktoza, gluten, fruktoza, kofein, Fodmap živila (česen, čebula, šparglji, cvetača, grah, gobe, jabolka, marelice, avokado, banane, predelani mesni izdelki, sladila, mleko in mlečni izdelki…), sulfiti, barvila …

Kaj pravzaprav sproži intoleranco na določeno živilo?

Intoleranca na hrano se lahko razvije postopoma. Na razvoj intolerance vpliva okolje, genetika, starost, stres, nezdrava prehrana, predvsem pa bolezni prebavnega trakta in avtoimune bolezni. Naše počutje se izboljša, ko iz prehrane izločimo živilo, na katerega smo preobčutljivi.

Kako vam bioresonanca lahko pomaga pri odpravljanju intoleranc?

Bioresonanca predstavlja preplet uradne znanosti in tradicionalne kitajske medicine, s katero se poglobimo v delovanje telesa in v vzroke neravnovesij in obolenj.  Intolerance na živila pogosto sprožijo bolezni prebavnega trakta, oslabljen imunski sistem in bremenitve iz okolja. Z bioresonančnim aparatom ta neravnovesja in bremenitve (težke kovine, glive, parazite, bakterije, viruse…) zaznamo in jih uspešno odpravimo. Bioresonanca dosega najboljše rezultate ravno pri obravnavi alergij oz. prehranskih občutljivosti in s tem povezanim dermatitisom, senenim nahodom in prebavnimi težavami. Bioresonanca je naravna oblika zdravljenja, cilj bioresonančne terapije pa  je odkriti vzrok težav, razbremeniti organizem in vzpostaviti ravnovesje v našem telesu – naravno, neboleče in brez stranskih učinkov.

Kakšne rezultate lahko pričakujem?

 • Odprava, omilitev preobčutljivostnih reakcij
 • Normaliziranje stanja kože
 • Urejena prebava
 • Dober imunski sistem
 • Izboljšanje splošnega počutja 

Ob prvem obisku poleg prehranskih občutljivosti na akupunkturnih točkah premerimo stanje celotnega sistema in morebitnih bremenitev ter:

 • Kroničnih bolezni
 • Vnetja kože – akne, ekcemi
 • Bremenitev s težkimi kovinami – živo srebro, kadmij, svinec, amalgam..
 • Težav s prebavili – napihnjenost, napenjanje, razdražljivo črevesje, gliste, paraziti in druge bolezni
 • Bremenitev, nastalih zaradi prisotnosti patogenov – bakterij, virusov, parazitov in gljivic
 • Bremenitvev, nastalih zaradi cepiv
 • Okoljskih bremenitev
 • Hormonskega stanja – pregled celotnega sistema in morebitnih hormonsko povezanih težav
 • Akutnih in kroničnih bolezni sečil – težav s prostato, ponavljajočimi vnetji mehurja
 • Otorinolaringoloških težav – bronhitis, laringitis, vnetja sluhovodov
 • Geopatskega stresa in obremenjenosti z elektrosmogom

Bioresonančno terapijo stranki v nadaljevanju individualno prilagodimo glede na stanje in njene trenutne potrebe za dosego najbolj optimalnih procesov samoregulacije organizma. Sama terapija poteka preko dovodnih in odvodnih elektrod na rokah in nogah stranke, ki so povezane z aparatom.

Aparat nihanja sprejme in:

 • Fiziološka nihanja v telo vrne nespremenjena oziroma jih ojača
 • Patološka pa oslabi ali invertira.

Obravnava v Bioresonanci in dietetiki Hygeia poteka celostno: Pristop, ki ga uporabljamo za odpravo težav, vključuje 𝗯𝗶𝗼𝗿𝗲𝘀𝗼𝗻𝗮𝗻𝗰̌𝗻𝗼 obravnavo, strokovno 𝗽𝗿𝗲𝗵𝗿𝗮𝗻𝘀𝗸𝗼 𝘀𝘃𝗲𝘁𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘃𝗼𝗱𝗲𝗻𝗷𝗲 in uporabo ustreznih 𝗽𝗿𝗲𝗵𝗿𝗮𝗻𝘀𝗸𝗶𝗵 𝗱𝗼𝗽𝗼𝗹𝗻𝗶𝗹.

Informativni posvet in predstavitev bioresonančne diagnostike in terapije lahko opravite po telefonu (040 252 454) ali nam pišete na [email protected].

Bioresonančna terapija je lahko tudi lepo darilo – zdravja ne moremo podariti, lahko pa naše bližnje vodimo in podpiramo na poti do njega.

Oglejte si našo spletno stran in pokličite, da se posvetujemo na kakšne načine vam lahko pomagamo ter vas korak za korakom vodimo do boljšega počutja.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -