0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovZ zaprtjem ni šale. Uredite prebavo po naravni poti.

Z zaprtjem ni šale. Uredite prebavo po naravni poti.

Vas muči zaprtost? Niste edini. Težave z redkim in/ali oteženim praznjenjem črevesja, ki ga pogosto spremlja napenjanje ali občutek nepopolne izpraznjenosti, pesti kar 16 % odraslih*. Zaprtje je sicer zelo pogosta težava sodobnega človeka, ki pa je lahko zelo neprijetna in celo nevarna. Zaradi zaprtja se v naših prebavilih namreč kopičijo strupi, ki zastrupljajo naše telo.

Vam prebava pošilja opozorilne signale, pa tega niti ne veste?

Hiter tempo življenja z nerednimi obroki s premalo vsebnostjo vlaknin, sveže zelenjave ter sadja, premalo popite tekočine in odsotnost fizične aktivnosti – vse to povzroča počasno prebavo in zaprtje. Slednje je resen problem in pravzaprav klic telesa na pomoč. Z njim nam telo namreč sporoča, da smo presegli njegovo samočistilno sposobnost, strupene obloge pa se pričnejo nalagati na stene našega črevesja. Če odreagiramo prepozno, te začnejo slabeti in v krvni obtok prepuščati škodljive snovi in toksine.  

Bodite pozorni …

Črevesje je zelo pomemben organ, ki je sestavljen iz tankega in debelega črevesja. Tanko črevo je odgovorno za absorpcijo hranil, debelo črevo pa za izločanje odpadnih snovi. Večina ljudi se niti ne zaveda, da ima težave s prebavo. Mislijo namreč, da je odvajati blato trikrat tedensko povsem normalno. Zdrav človek pa bi blato dejansko moral odvajati vsaj enkrat na dan. V nasprotnem primeru škodljive snovi zastajajo v telesu. Pri ljudeh z zaprtjem je prav tako značilno, da odvajajo manjše količine blata. To je trše, samo odvajanje pa je oteženo in neredno, po tem pa imajo velikokrat tudi občutek nepopolne izpraznitve.

V kakšnem stanju je vaše črevesje
Ali veste v kakšnem stanju je vaše črevesje?

Kako resne so strupene obloge na stenah črevesja?

Skozi leta počasne prebave in nepravilnega prehranjevanja, se v debelem črevesju kopičijo strupene obloge starega blata. Ker je blato po uživanju neprimerne hrane zelo lepljivo, dodobra oblepi stene črevesja in z leti se nam izoblikujejo precej debele, trdne in zasušene obloge. Te strupene obloge predstavljajo trajen vir obremenitve in seveda upočasnijo prebavo. Preobremenjene stene črevesja pa sčasoma lahko postanejo prepustne in v telo pričnejo spuščati toksine.

Čiščenja črevesja ter spodbujanja in urejanja prebave, se lahko lotimo na popolnoma naraven način, ki ne bo polenil črevesja in povzročil še večjih težav. Zagotovo ste že slišali za aktivne vlaknine indijskega trpotca, ki poskrbijo za zdravje in delovanje črevesja, zagotavljanje redne prebave in občasnih stanj zaprtosti ter delujejo blažilno in pomirjujoče na prebavni sistem.

Ste vedeli, da obstaja tudi formula, ki ima poleg indijskega trpotca, dodan sok slive? Zasnovana je tako, da vsebuje preverjene učinkovine, na katere so za urejanje prebave, tradicionalno prisegale že naše babice. Najdemo jo v napitku Psylliox aktivnih vlaknin, ki je pomagal že mnogim Slovenkam in Slovencem. Ne dovolite, da vas težave s prebavo omejujejo. Odkrijte naravno rešitev, ki vam bo pomagala ponovno začutiti lahkotnost in udobje v svojem telesu.

Psylliox
Spoznajte Psylliox aktivne vlaknine za naravno urejanje prebave.
  1. Naraven izdelek brez stranskih učinkov: Psylliox je povsem naraven izdelek s prijetnim sadnim okusom, sladkan z naravnim sladkorjem (stevio).  
  2. Rešuje občasna stanja zaprtosti: Psylliox je naravno prehransko dopolnilo, narejeno iz izjemnih vlaknin indijskega trpotca oz. psiliuma in soka slive. Njegova formula je zasnovana tako, da zaradi vsebnosti indijskega trpotca, zagotavlja redno prebavo in rešuje občasna stanja zaprtosti.
  3. Učinkovito čiščenje prebavnega trakta: s Psyllioxom se znebite leta in leta nakopičenih toksičnih oblog. Te vlaknine delujejo kot naravna krtačka, očistijo vaše črevesje in vas osvobodijo neprijetnih težav s prebavo.
  4. Povečajo sitost in zmanjšajo apetit**: če aktivne vlaknine Psylliox, ki ob stiku z vodo nabreknejo in ustvarijo gel, uživamo pred obrokom, povečajo celo sitost in zmanjšajo apetit, kar še posebej pride prav vsem tistim, ki pazite na postavo.  
  5. Priročno pakiranje za vaš aktiven življenjski slog: Psylliox je na voljo v priročnih vrečkah, s pomočjo katerih natančno dozirate količino aktivnih vlaknin, ohranjate njihovo kakovost in jih s seboj nosite povsod. Brez skrbi, lahko ga uporabljate kjerkoli in kadarkoli!
Psilliox napitek
Okusen napitek za urejeno prebavo, ki že 15 let navdušuje Slovence.

Ne čakajte, da se težave s prebavo še poslabšajo. S poseganjem po naravnih rešitvah lahko izboljšate svoj prebavni sistem in si povrnete občutek lahkotnosti ter udobja v vsakdanjem življenju. Narava vam ponuja vse, kar potrebujete za urejeno prebavo – le odločiti se morate, da to moč izkoristite.

*Milosavljević, T. idr. (2021). Chronic Constipation: Gastroenterohepatologist’s Approach. Dig Dis, 40 (2): 175–180. https://doi.org/10.1159/000516976
**Brum, J. M. idr. (2016). Satiety effects of psyllium in healthy volunteers. Appetite, 105, str. 27–36. doi: 10.1016/j.appet.2016.04.04T
***IMS, 2023.  

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -