0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovZ LUŠTom skozi leto!

Z LUŠTom skozi leto!

Sveži LUŠTni paradižniki iz Prekmurja so po novem na voljo čez celo leto. LUŠTno, kajne? V podjetju Paradajz d.o.o. in hčerinskem podjetju Friško d.o.o. nas ljubitelje tega rajskega sadeža razveseljujejo že deseto sezono.

Pridelavo sočnega, okusnega, svežega, dišečega in rdečega paradižnika jim v zimskih mesecih omogoča nov rastlinjak, zgrajen v lanskem letu, v Mali Polani. V evropski vasi belih štorkelj pišejo novo zgodbo kakovostnega in predvsem LUŠTnega paradižnika, pridelanega na okolju in zdravju ljudi prijazen način.

Na njihovi prvotni lokaciji v Renkovcih zasadijo LUŠTne sadike že januarja in jih skrbno vzgajajo ter njihove plodove obirajo že od aprila pa vse do naslednje zime. To jim omogoča obnovljiv geotermalni vir energije.

Da nas lahko s svežim in okusnim paradižnikom razvajajo pozimi, pa v novem rastlinjaku v Mali Polani zasadijo LUŠTne sadike že oktobra. Pridelavo jim omogoča Sistem za zimsko vzgojo, ki vključuje okolju prijazen in kompleksen sistem ogrevanja s soproizvodnjo elektrike ter prečiščevanje izpuhov. Nastali CO2 nato rastline s fotosintezo pretvorijo v kisik. Ko so dnevi krajši, rastline po potrebi dodatno osvetljujejo in z zatemnitvenimi zavesami preprečujejo večje svetlobno onesnaževanje okolice. Tako je lokalna pridelava paradižnika možna v delu leta, ko zaradi mraza in snega ta ne bi bila mogoča.

Lušt paradižniki

Deset tednov stare LUŠTne sadike, vzgojene iz gensko nespremenjenih semen kupljenih v Sloveniji, zasadijo v naravno podlago, ki je mešanica šote in kokosovih vlaken. Ta jim zagotavlja dobre pogoje za rast in razvoj koreninskega sistema. Vse LUŠTne rastline zalivajo z deževnico, ki jo zbirajo s celotne površine strehe v lagune ob rastlinjakih. Vsaki rastlini večkrat na dan posebej z lastno kapalko zagotovijo točno tolikšno količino vode, kolikor je preko dneva potrebuje. Rastlinam tako zagotavljajo prijetno počutje, da lahko vi uživate v pravem okusu tega rajskega sadeža.

Cvetove LUŠTnih rastlin oprašujejo čisto pravi čmrlji. Hkrati so tudi »živi dokaz«, da pri pridelavi ne uporabljajo za človeka in živali škodljivih preparatov za škropljenje – v nasprotnem primeru bi namreč ti prav gotovo poginili, mi pa ne bi mogli uživati v slastnih LUŠTnih paradižnikih.

Pri njih je zares vedno naravno(st) živ(ahn)o! Če namreč rastline ali plodove škodljivci vseeno napadejo, zanje na naraven način poskrbijo njihovi plenilci oz. naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak.

LUŠTni sodelavci nenehno skrbijo za rastline z veliko ljubezni. Ročno obrane plodove paradižnika skrbno pregledajo, da do vas pridejo kakovostni in točno takšni, kot si želite. Obrani so le kakšen dan prej, preden jih dostavijo na police trgovin. Zato ohranijo svežino in vse svoje najboljše lastnosti pravega paradižnika, tistega, ki se ga spomnite iz mladosti.

Lušt paradižniki

Da vsak izmed vas najde nekaj za svoj okus, lahko izbirate med Grozdastim paradižnikom LUŠT, Malim grozdastim paradižnikom LUŠT, Velikim paradižnikom LUŠT, Slivovim paradižnikom LUŠT, Češnjevim paradižnikom LUŠT in LUŠTekom, ki vključuje pisano mešanico češnjevih paradižnikov. Svež pridelan slovenski premium paradižnik je za vas na voljo čez celo leto v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, Osrednji ljubljanski tržnici in Luštni domačiji v Renkovcih.

S paradižniki iz LUŠTne družine sočnih in okusnih paradižnikov si lahko odlično popestrite in osvežite vaše vsakdanje obroke. Poskusite in se sami prepričajte. Pa LUŠTen tek!

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -