0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovZ ljubeznijo do okolja ... in vas

Z ljubeznijo do okolja … in vas

V Palomi so sprejeli izziv in izdelali povsem ekološki toaletni papir. Ki je za povrh še inovativen.

Verjamemo, da izbiri toaletnega papirja ne namenjate pretirano pozornosti, a raziskave jasno kažejo, da se trajnostno delovanje posameznikov odraža tudi na tem področju. Če se nad standardnimi kriteriji, ki so pomembni kupcem – torej število slojev, mehkoba in vzdržljivost papirja (beri: da se strga (prehitro)), strinjamo praktično vsi, pa se je v zadnjih letih zelo visoko prebil tudi kriterij ekološki vidik. Ta je za kupce toaletnega papirja celo pomembnejši kot blagovna znamka, vonj, barva, morebitna poslikava ali vzorec, inovativnost … Ekološki vidik je v raziskavi, ki jo je na slovenskem trgu izvedla Mediana, kot (zelo) pomemben ocenilo 49% vprašanih. Skratka, skrb za okolje je očitna tudi pri tovrstni rabi celuloze. Kar je dobra novica za gozdove.

Zakaj sploh pišemo o toaletnem papirju? Zato, ker vam želimo predstaviti novost, ki bo pomenljivo spremenila njegovo dojemanje. Pa še iz domačih logov je!

Paloma, blagovna znamka, ki jo skoraj vsak Slovenec najprej omeni, ko beseda nanese na toaletni papir, je sprejela izziv in izdelala povsem ekološki toaletni papir. Ki je za povrh še inovativen. Paloma GREEN je 100 % recikliran toaletni papir, ki ima z namenom zmanjšanja vpliva odpadne embalaže na okolje večje navitje. Ne le, da je ta 3-slojni toaletni papir narejen iz 100 % recikliranega papirja brez kakršnihkoli dodatkov, posamezna rola vsebuje kar 180 lističev oziroma, povedano drugače, kar 21,6 metra papirja, in je najdaljša rola na trgu med konkurenčnimi blagovnimi znamkami.

Za piko na i je toaletni papir Paloma GREEN v naravni rjavi barvi in pakiran v vrečko iz 30-odstotnega reciklata s funkcijo ponovne uporabe kot vrečka za odpad. To pa pomeni, da lahko njegovo pakiranje po izpraznjenju uporabite kot vrečko za smeti.

Vemo, imate že prvo vprašanje. Je papir mehak? Je, vaše udobje v stranišču na ta račun ne bo prav nič trpelo. Prav tako, kot na račun njegove uporabe ne bo trpelo okolje. In se boste lahko ob vsaki priložnosti lahko potrepljali po rami, tudi v trgovini na račun zavedne in trajnostne odločitve.

Ekološki toaletni papir je še eden izmed načinov, na katerega lahko posameznik naredi korak v pravo smer in pozitivno vpliva na ohranjanje gozdov in okolja.

Bi radi izvedeli, kako zeleno je vaše življenje?

Preverite v interaktivnem kvizu in se potegujte na privlačne nagrade.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -