Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
DomovRubrikeOglasiZ ljubeznijo do okolja ... in vas

Z ljubeznijo do okolja … in vas

V Palomi so sprejeli izziv in izdelali povsem ekološki toaletni papir. Ki je za povrh še inovativen.

Verjamemo, da izbiri toaletnega papirja ne namenjate pretirano pozornosti, a raziskave jasno kažejo, da se trajnostno delovanje posameznikov odraža tudi na tem področju. Če se nad standardnimi kriteriji, ki so pomembni kupcem – torej število slojev, mehkoba in vzdržljivost papirja (beri: da se strga (prehitro)), strinjamo praktično vsi, pa se je v zadnjih letih zelo visoko prebil tudi kriterij ekološki vidik. Ta je za kupce toaletnega papirja celo pomembnejši kot blagovna znamka, vonj, barva, morebitna poslikava ali vzorec, inovativnost … Ekološki vidik je v raziskavi, ki jo je na slovenskem trgu izvedla Mediana, kot (zelo) pomemben ocenilo 49% vprašanih. Skratka, skrb za okolje je očitna tudi pri tovrstni rabi celuloze. Kar je dobra novica za gozdove.

Zakaj sploh pišemo o toaletnem papirju? Zato, ker vam želimo predstaviti novost, ki bo pomenljivo spremenila njegovo dojemanje. Pa še iz domačih logov je!

Paloma, blagovna znamka, ki jo skoraj vsak Slovenec najprej omeni, ko beseda nanese na toaletni papir, je sprejela izziv in izdelala povsem ekološki toaletni papir. Ki je za povrh še inovativen. Paloma GREEN je 100 % recikliran toaletni papir, ki ima z namenom zmanjšanja vpliva odpadne embalaže na okolje večje navitje. Ne le, da je ta 3-slojni toaletni papir narejen iz 100 % recikliranega papirja brez kakršnihkoli dodatkov, posamezna rola vsebuje kar 180 lističev oziroma, povedano drugače, kar 21,6 metra papirja, in je najdaljša rola na trgu med konkurenčnimi blagovnimi znamkami.

Za piko na i je toaletni papir Paloma GREEN v naravni rjavi barvi in pakiran v vrečko iz 30-odstotnega reciklata s funkcijo ponovne uporabe kot vrečka za odpad. To pa pomeni, da lahko njegovo pakiranje po izpraznjenju uporabite kot vrečko za smeti.

Vemo, imate že prvo vprašanje. Je papir mehak? Je, vaše udobje v stranišču na ta račun ne bo prav nič trpelo. Prav tako, kot na račun njegove uporabe ne bo trpelo okolje. In se boste lahko ob vsaki priložnosti lahko potrepljali po rami, tudi v trgovini na račun zavedne in trajnostne odločitve.

Ekološki toaletni papir je še eden izmed načinov, na katerega lahko posameznik naredi korak v pravo smer in pozitivno vpliva na ohranjanje gozdov in okolja.

Bi radi izvedeli, kako zeleno je vaše življenje?

Preverite v interaktivnem kvizu in se potegujte na privlačne nagrade.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×