Urbani vrtnarji ste izbrali Urban Jungle

Zdrav življenjski slog že dolgo ne vključuje več samo pravilne izbire živil in izdelkov za vsakdanje življenje. Še posebno pri hrani je vse pomembnejše poreklo in način pridelave, zato ni nič nenavadnega, da se je gojenje rastlin z urbanim vrtnarjenjem preselilo tudi v mesta.

vrtnine

100 % organski izdelki Urban Jungle

Prav urbanim vrtnarjem, ki želijo na svojih balkonih, terasah in okenskih policah pridelati svoje vrtnine in zelišča, ter tistim z manjšimi vrtovi so namenjeni 100 % organski izdelki Urban Jungle. Ta inovativna linija izdelkov za vzgojo in nego rastlin je nedavno prejela prestižni nakupni pečat Produkt leta 2017, ki ga podeljujejo izključno potrošniki in tako potrjujejo odličnost izbranih izdelkov.

Slovenski potrošniki so nagrado Produkt leta, ki velja za največjo svetovno nagrado za inovativne izdelke in storitve široke potrošnje, letos podelili že peto leto zapored, o odličnosti in inovativnosti med novostmi na prodajnih policah pa je v neodvisni raziskavi sodelovalo več kot 4.000 slovenskih uporabnikov, ki so izdelke tudi dejansko preizkusili.

Blagovna znamka Urban Jungle je plod slovenskega znanja in razvoja. Linijo sestavlja pet ključnih izdelkov, ki urbanim vrtnarjem na zelo preprost način in praktično brez poznavanja vrtnarjenja omogočijo ustvariti svoj vrt v mestu, ne glede na to, kje si ga zamislijo in katere rastline vanj posadijo. Vsi izdelki so povsem organski in ne obremenjujejo okolja ter učinkovito skrbijo za rastline.

Izdelki za vrt Urban Jungle
Izdelki za vrt Urban Jungle

Da bodo rastline dobro uspevale

Da bi naše najljubše rastline v posodah in visokih gredah uspevale, potrebujejo rastni substrat, ki jim zagotavlja potrebna hranila, vlago in kisik. Organska zemlja Urban Jungle ima posebej prilagojeno sestavo in kompaktno strukturo, ki je pomembna za zdrav razvoj koreninskega spleta. S huminsko šoto, bioaktivno glino in dodanimi organskimi hranili rastlinam zagotavlja optimalno kombinacijo snovi, ki jih potrebujejo za svojo rast in bo pripomogla, da bo vaš urbani vrt bogat z zdravo domačo zelenjavo, aromatičnimi zelišči ter lepimi in zdravimi okrasnimi rastlinami.

PREBERITE TUDI:  Kako zvišati energijo, umske sposobnosti in koncentracijo?

Organska zemlja Urban Jungle zagotavlja tudi optimalno zadrževanje vode, kar omogoča manjšo potrebno po zalivanju. Za razliko od navadne vrtne zemlje ta zemlja ne vsebuje semen plevelov, organizmov bolezni in škodljivih žuželk ter njihovih jajčec in ličink, zato tako oskrbovanih rastlin ne bo potrebno tretirati s kemičnimi sredstvi za varstvo rastlin.

Hranila za naše rastline

Ker rastline iz tal odvzemajo hranila, jih je potrebno dodajati. Prav temu sta namenjena organsko gnojilo Urban Jungle v peletih in tekoče organsko gnojilo Urban Jungle iz morskih alg, ki izboljšujeta rast ter zagotavljata zdrav razvoj.

Organska gnojila v tleh spodbujajo mikrobiološko aktivnost zemlje in tako prispevajo k ustvarjanju humusa, s tem pa zagotavljajo dobro zadrževanje hranil in vode pri koreninah rastlin in uravnotežen ekosistem tal v urbanem vrtu, v koritih in v visokih gredah.

Ne glede na velikost vrta ne smemo pozabiti tudi na ukrepe za varstvo rastlin. Ker pa prepoznavanje bolezni in škodljivcev ni vedno najbolj preprosto, strokovnjaka nimamo vedno pri roki, mi pa si želimo lepe in zdrave rastline ter bogat pridelek brez škodljivih snovi, je Urban Jungle poskrbel za pršili za organsko zaščito rastlin, ki rastline varujeta pred najpogostejšimi boleznimi in škodljivci.

Kombinacija za zdravje naših rastlin

Organsko pršilo za zdrave rastline Urban Jungle vsebuje kombinacijo izvlečka njivske preslice, mineralov in vitaminov, ki krepi imunski sistem rastlin in tako preprečuje pojav bolezni. Tudi Organsko pršilo za rastline brez škodljivcev Urban Jungle z naravnim izvlečkom timijana rastline krepi, hkrati pa jih tudi odvrača ter tako preprečuje škodo, ki jo lahko povzročijo listne uši, pršice, bele mušice in drugi rastlinski škodljivci.

Za učinkovito varovanje zdravja rastlin je obe pršili potrebno uporabljati ves čas rasti, saj se lahko le tako izognemo napakam pri prepoznavanju vzroka in posledice napačne izbire sredstva, ki imajo lahko usodne posledice za rastline.

PREBERITE TUDI:  Bogastvo morja v Lepi Vidi iz Piranskih solin

Poskrbite za svoj kotiček zelenja v mestu in si ustvarite dom, poln aromatičnih zelišč, urbani vrt na terasi, bogat z domačo zelenjavo in okenske police, okrašene z bujno cvetočimi rastlinami.

Več na www.urbanjungle.si

Povejte svoje mnenje - kometirajte