Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeOglasiTomaž Rosič: O samozdravljenju telesa s konopljo

Tomaž Rosič: O samozdravljenju telesa s konopljo

MORDA VAS ZANIMA

Brez kanabinoidov življenje na Zemlji sploh ne bi obstajalo v obliki, kot ga poznamo danes. A farmacevtska industrija je zaradi svojih interesov kar 80 let skrivala informacije o tem, kako učinkoviti so. Konoplja vsebuje okoli 450 učinkovin, ki skupaj delujejo celostno na naš organizem in spodbujajo ravnovesje celic in organov. Človek še dolgo ne bo mogel narediti nekaj tako dobro, kot je to naredila narava. Za dobrobit in zdravje slovenskega naroda so se pred tremi leti v podjetju Be Hempy odločili, da te informacije posredujejo vsem in jim pomagajo zaživeti srečno, zdravo in zadovoljno. Kot se rad pohvali direktor podjetja Tomaž Rosič, je poslanstvo njegove celotne naše ekipe spreminjati svet na boljše s pomočjo narave.

- Oglas -

Konoplja, čudežna rastlina, eliksir nesmrtnosti in še bi lahko naštevali. Ste eden prvih, ki se je v Sloveniji začel ukvarjati s konopljo. Nam lahko poveste, kako se je vse skupaj začelo, kje ste se srečali s konopljo? Kaj vas je pri tej, zdaj sicer že vemo, da izjemni rastlini, navdušilo?

Res je. V Sloveniji smo leta 2016 na police specializiranih trgovin prvi postavili prehranska dopolnila iz industrijske konoplje. Danes smo vodilna blagovna znamka, ki je prisotna v več kot 120 specializiranih prodajnih mestih po Sloveniji in tujini. Naši izdelki se uspešno prodajajo v 4 največjih evropskih državah. Tovrstni izdelki dokazano delujejo farmakološko – zdravilno na človeški organizem.

Pred 3 leti smo na podlagi preučevanja znanstvenih raziskav in zgodovine konoplje prišli do šokantnih odkritij, ki jih je farmacevtska industrija zaradi svojih interesov uspešno skrivala zadnjih 80 let. Odločili smo se, da moramo informacije posredovali slehernemu Slovencu za dobrobit in zdravje slovenskega naroda.

Navdušilo nas je predvsem, da se lahko s pomočjo konoplje in čudežnosti našega lastnega organizma uspešno na povsem naraven način pozdravi 80% bolezni sodobnega časa.

Bili ste eno prvih slovenskih podjetij, ki izdeluje izdelke iz konoplje. A ne samo to, konopljo tudi sami gojite, kar pomeni, da so vaši izdelki lokalne proizvodnje. Kaj je prednost takšnih izdelkov?

Konopljo gojimo sami, saj se od vsega začetka zavedamo, da so za posameznika najbolj primerni izdelki iz lokalnega okolja. Na naš organizem izdelki iz lokalnega okolja delujejo bistveno bolj ugodno in same terapevtske lastnosti so še izrazitejše, kot bi bile sicer.

Pri samih izdelkih iz konoplje pa je poleg lokalne pridelave pomembnih še kar nekaj dejavnikov. Slišali smo, da na samo kvaliteto izdelkov, torej na njihove terapevtske potenciale, vpliva še nekaj dejavnikov, npr. da so izdelki ročno pobrani, da so vzgojeni brez herbicidov, pesticidov, GSO (gensko spremenjenih organizmov).  Nas lahko seznanite s temi dejavniki.

- Oglas -

Prav tukaj se pokaže tudi izjemna prednost konoplje, ker ne potrebuje zaščite s škropivi, herbicidi, pesticidi. Raste skoraj po celem svetu in je popolnoma nezahtevna za pridelavo.

Naši konoplja je ročno pobrana, naravno posušena in iz nje z ljubeznijo  ustvarjamo izdelke, kot so CBD kapljice, konopljina pasta, kapsule, čaji, proteini, mazila.

Potem pa je tu še sintezna (pogovorno tudi sintetična) konoplja, pred leti prav tako popularna, če se prav spomnim edina, ki jo je zdravstvo oziroma medicinska stroka podpiralo. Vendar so raziskave pokazale, da njeni terapevtski učinki niso niti približno tako učinkoviti kot učinki naravne konoplje? Kako gledate na to?

To drži. Sintezna zdravila, ki so bila izdelana v laboratorijih, niso pokazala niti približno takšnega učinka, kot ga dajejo naravna zdravila iz konoplje. Razlog se skriva v temu, da konoplja vsebuje okoli 450 učinkovin. Vse te učinkovine skupaj delujejo celostno na naš organizem in spodbujajo ravnovesje celic in organov. Človek še dolgo ne bo mogel narediti nekaj tako dobro, kot je to naredila narava.

Naj poznate lep slovenski rek “za vsako bolezen rož’ca raste.”

Potem pa je tu še črni trg. Kako naj potrošnik torej loči kvaliteten izdelek od nekvalitetnega?

Črni trg je problematičen predvsem, ker je nekontroliran. Tako potrošnik nikoli ne ve, kaj je kupil. Izkazalo se je tudi, da so izdelki iz črnega trga vsebovali strupene in nevarne učinkovine. Svetujemo, da potrošniki kupujejo preverjene izdelke, ki prihajajo iz kontrolirano pridelave, so preizkušeni in imajo vse potrebne certifikate.

Poleg tega pa je na trgu tudi zelo veliko število izdelkov iz konoplje: smola, kapljice, kapsule, čaji, semena. Kako naj potrošnik ve, kateri izdelek je pravi zanj in za njegovo težavo ali le za preventivo?

Prav s tem razlogom smo razvili svoj strokovni svetovalni center 080 34 29, kamor lahko stranke pokličejo in dobijo brezplačni nasvet visoko usposobljenih in izkušenih strokovnih svetovalcev. Naši strokovnjaki nesebično delijo svoje znanje in izkušnje ter tako pomagajo ljudem z različnimi težavami.

Vaše podjetje je edino, ki spremlja stranke od začetka terapije do ozdravitve. Kako to sploh izvajate? Kakšni so rezultati?

- Oglas -

Be Hempy ima edinstveno metodo, TORO, ki smo jo razvili skupaj z zdravniki, znanstveniki in na podlagi izkušenj s 22.000 strankami. Tovrstnega sistema zdravljenja in razvoja izdelkov ni doslej uspelo razviti nikomur na svetu, kar nas postavlja na prvo mesto med vsemi svetovnimi proizvajalci.

Torej vaši izdelki dejansko pomagajo ljudem. Zaupalo vam je že 22.000 Slovencev, kar je več kot 10 % prebivalstva, če pa štejemo aktivno prebivalstvo, starejše od 18 let, pa to krepko presega 10 %. Kakšni so vaši cilji?

Naša vizija je, da do leta 2021 pomagamo do boljšega zdravja in kvalitete življenja 2 milijona ljudem po vsem svetu.

Ste si že od nekdaj želeli pomagati ljudem? Vidite to kot svoje poslanstvo?

Poslanstvo celotne naše ekipe je, da “spreminjamo svet na boljše s pomočjo narave.”

Konoplja je verjetno res čudežna rastlina. Nam lahko razložite, kako je mogoče, da ista sestavina nekomu pomaga proti nespečnosti, pri drugemu pa dviguje nivo energije. To se sliši prav neverjetno.

To je zaradi “čudežnosti” našega lastnega organizma. Naše telo ima lasten endo-kanabinoidni sistem, ki proizvaja lastne endo-kanabinoide. Ti skrbijo za ravnovesje celic in organov ter komunikacijo med njimi. Vsaka človeška celica ima tudi receptorje za kanabinoide. Ko telo ne proizvaja več dovolj lastnih endo-kanabinoidov, se začnejo različne težave in bolezni. Ko dodamo kanabinoide, ki so v konoplji, s tem aktiviramo samozdravljenje našega telesa na povsem naraven način. Naše telo natančno ve, kje v našem telesu je težava, in jih tja tudi usmeri. Zato lahko pri nekomu odpravlja raka, pri drugemu epilepsijo ali pa depresijo, nespečnost, dermatitis, različne bolečine, kožne težave, krepi srčno žilni sistem in rešuje še mnogo drugih bolezni kot so Crohnova bolezen, artritis, Parkinsonova bolezen, hormonski problemi, pritisk, psihoze, stres, multipla skleroza, anksioznost, povišan holesterol, sladkor, prebavne težave in druge bolezni. Dejstvo je, da brez kanabinoidov življenje na Zemlji sploh ne bi obstajalo v obliki, kot ga poznamo danes.

Imate unikatne izdelke, nekatere ste razvili povsem sami. Recimo mešanico za čiščenje jeter in mešanico s probiotiki, mazilo s smiljem. Na podlagi česa se odločate glede razvoja novega izdelka? Vam tu pomagajo informacije vašega svetovalnega studia in povratne informacije  uporabnikov, ali imate tako nadarjen kader?

Izdelke razvijamo na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobili z 22.000 strankami in v sodelovanju z zdravniki ter znanstveniki. Smo ekipa 21 ljudi, ki imamo veliko strokovnega znanja na različnih področjih in prav vsi smo zaljubljeni v svoje delo in zavezani poslanstvi Spremeniti svet na bolje, ki mu sledimo.

Po vsem povedanem, številnih pozitivnih raziskavah o učinkih konoplje,  lahko rečemo, da konoplja ni le modna muha. Verjetno je lepo začenjati in nadaljevati zgodbo, s katero pomagate drugim, ali kakor pravite vi, Spreminjati svet na boljše.

Konoplja ni modna muha, ker jo ljudje uporabljajo že 10.000 let  (nasmeh)

Kako pa je z mlajšo populacijo, ki večinoma nima nekih določenih zdravstvenih težav. Bi tudi mladim svetovali izdelke iz konoplje kot preventivo?

Izdelke svetujemo, da se uživajo tudi preventivno. Zato, da nam jih pozneje ne bo treba jemati kurativno. V Aziji se ne morejo načuditi zahodnemu načinu življenje, kjer zapravljamo veliko denarja najprej, da zdravje izgubimo z nezdravim načinom življenja, potem pa zapravljamo še več denarja, ko izgubljeno zdravje zopet iščemo. Vsekakor je boljša možnost “ostati zdrav” kot pa “zopet iskati izgubljeno zdravje.”

Kako pa je z izdelki iz konoplje pri otrocih? Ob kakšnih priložnostih bi jih svetovali?

Kanabinoidi so prisotni v vseh obdobjih našega življenja, torej tudi pri otrocih. Npr. ko mama doji svoje ga otroka, so v materinem mleku prisotni tudi kanabinoidi.

Zakonodaja sprva ni bila naklonjena izdelkom iz konoplje. Sedaj so v Ameriki potrdili, da CBD ubija rakave celice in pri tem ne poškoduje zdravih celic, deluje pa tudi kot odlična podpora kemoterapiji. Kaj se na tem področju dogaja v Sloveniji?

Tudi v Sloveniji veliko zdravnikov že posega po naravnih zdravilih iz konoplje. Med našimi strankami je kar nekaj zdravnikov, ki sami uporabljajo naše izdelke za svoje zdravje. Nekateri zdravniki nas priporočajo tudi pacientom, ki jim sami ne morejo pomagati. Lahko se pohvalimo tudi s tem, da smo prvi v Sloveniji uspeli doseči, da so pacientu z epilepsijo predpisali zdravljenje s našim CBD-jem in mu je zavarovalnica plačala celoletno zdravljenje z Be Hempy naravnimi zdravili. V prihodnosti tega pričakujemo še več.

Kazalo vsebine pokaži

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×