Tanja Koren Postružnik: Čustva občutimo, obnašanje izberemo

Z voditeljico resničnostnega šova Ljubezen po domače sva se pogovarjali kar na njeni čudoviti in prostorni terasi, kjer ima, čeprav živi v mestu, v velikih loncih posajenih ogromno zdravilnih rastlin, saj pravi, da si domov vsi prinašamo del divjine, da lažje dihamo. Ob kozarcu Rojčevih antioksidantov se je razgovorila o tem, kako brezbrižni smo ljudje do narave. Tudi sama priznava, da ni vedno najbolj zavedna, sploh življenje v mestu pa je polno potrošništva. Narave ne dojema zgolj kot idilične pokrajine s sončnim zahodom in rahlimi valovi vetra. Narava je zanjo življenje in utegne biti včasih precej kruta. Morda ne veste, da je prava Pehta. Zelo rada pripravlja svoje čaje, njeno zeliščno mešanico pa je, namesto neosebnega darila iz trgovine, ob zaključku šolskega leta dobila tudi razredničarka njenega sina.

Tanja Koren Postružnik

Dejali ste, da je življenje za vas delo in da se vam to zdi privilegij, a da sta zdravje in družina vseeno na prvem mestu. Je to težko usklajevati?

Za zdaj brez težav, ker si moraš, ko je dovolj dela, vzeti čas zase, recimo obuti superge in preprosto iti ali pa enostavno sesti in malo počakati. Telo ti samo sporoči, da enostavno ne gre več. Ampak seveda se v teh časih včasih zdi, da ni primerno reči ne kakšni stvari in potem delo postaviš zelo visoko na lestvico. Sama pred delo vedno postavim sebe in družino. Kdaj je dovolj, mi pove telo, saj mi pade imunska odpornost, čeprav si nikoli ne dopustim, da bi to šlo tako daleč, da bi prišlo do čistega kolapsa. Res je, da vse, kar delam, zelo rada delam. To pa je tudi nekaj vredno. Lahko sem srečna, da počnem točno to, kar mi je všeč in o čemer sem sanjala. Ker me delo tudi izpopolnjuje, enako kot vsaka druga stvar v življenju, na primer odnosi med družinskimi člani in med prijatelji. Na koncu me tudi izčrpa, ker delam predvsem z ljudmi in za ljudi. Včasih smo po takem delu na koncu dneva kot žalostni klovni – vso energijo damo, veliko je sicer dobimo tudi nazaj, ampak po vsem tem si pa le izmučen …

PREBERITE TUDI:  Izjemne fotografije mehurčkov pod ledenim jezerom

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani septemberski izdaji revije Bodi eko >>

 

Povejte svoje mnenje - kometirajte