Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Ekologija & okoljeSpet nova vrsta eko avtomobila?

Spet nova vrsta eko avtomobila?

MORDA VAS ZANIMA

Kovenciolalni motorji na bencin so izredno potrošne naprave. Od vsega goriva, ki ga natočimo v avto, se za premikanje porabi dejansko le 13% energije, 62% pa se je razgubi zaradi odvečne toplote in ostalih malenkosti.

- Oglas -

Pri Transonic Combustion zato načrtujejo avtomobil, ki bo dvignil zmogljivost motorja s tem, da bo shranjeval odvečno toploto in bo pod pritiskom vbrizgal gorivo v motor. Zato bo samo izgorevanje veliko bolj čisto ter hitrejše, kar bo zmanjšalo količino goriva, ki je potrebno, da poganja avtomobil. Tako bo lahko takšen avto naredil dobrih 42 kilometrov na liter goriva za razliko od hibrida Prius, ki naredi v povprečju 20 km/l.

Omenjeni avto za vžig ne bo potreboval svečk, programska oprema, ki bo naložena, pa bo poskrbela za to, da bo avto tekel še bolj gladko.

Zaradi visoko zmogljivega pritiska, ki ga bo motor lahko vzdržal, ter dobre zmogljivosti in daljše življenske dobe, bo takšen avto okolju veliko bolj prijazen, kot pa večina avtomobilov, ki so danes na trgu. Podjetje zato že načrtuje, da bo do leta 2013 zgradilo tovarno, avtomobili pa bi naj bili pripravljeni za trg do leta 2014.

Kako delujejo trenutni motorji v vaših jeklenih konjičkih, si lahko ogledate v spodnjem videu.

- Oglas -

Prejšnji članekNaredite si zobno pasto
Naslednji članekOdkrili črnega pingvina

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×