0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeSpet nova vrsta eko avtomobila?

Spet nova vrsta eko avtomobila?

MORDA VAS ZANIMA

Kovenciolalni motorji na bencin so izredno potrošne naprave. Od vsega goriva, ki ga natočimo v avto, se za premikanje porabi dejansko le 13% energije, 62% pa se je razgubi zaradi odvečne toplote in ostalih malenkosti.

- Oglas -

Pri Transonic Combustion zato načrtujejo avtomobil, ki bo dvignil zmogljivost motorja s tem, da bo shranjeval odvečno toploto in bo pod pritiskom vbrizgal gorivo v motor. Zato bo samo izgorevanje veliko bolj čisto ter hitrejše, kar bo zmanjšalo količino goriva, ki je potrebno, da poganja avtomobil. Tako bo lahko takšen avto naredil dobrih 42 kilometrov na liter goriva za razliko od hibrida Prius, ki naredi v povprečju 20 km/l.

Omenjeni avto za vžig ne bo potreboval svečk, programska oprema, ki bo naložena, pa bo poskrbela za to, da bo avto tekel še bolj gladko.

Zaradi visoko zmogljivega pritiska, ki ga bo motor lahko vzdržal, ter dobre zmogljivosti in daljše življenske dobe, bo takšen avto okolju veliko bolj prijazen, kot pa večina avtomobilov, ki so danes na trgu. Podjetje zato že načrtuje, da bo do leta 2013 zgradilo tovarno, avtomobili pa bi naj bili pripravljeni za trg do leta 2014.

- Oglas -

Kako delujejo trenutni motorji v vaših jeklenih konjičkih, si lahko ogledate v spodnjem videu.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE