Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaSeneni nahod: Kaj varuje kmečke otroke?

Seneni nahod: Kaj varuje kmečke otroke?

MORDA VAS ZANIMA

Nemški znanstveniki iz Bochuma in Münchna so izolirali snov v hlevskem prahu, ki najverjetneje varuje kmečke otroke, da ne zbolijo za alergijo na cvetni prah in alergijsko astmo.

- Oglas -

Seneni nahod

Gre za molekulo rastlinskega sladkorja, imenovano arabinogalaktan. Če otrok v prvem letu življenja vdihuje visoke koncentracije te molekule, se njegov imunski sistem pozneje v življenju ne bo pretirano odzival na določene dražljaje iz okolja. Splošno znano je, da so otroci iz kmečkih družin, ki so veliko v stiku z živino, manj dovzetni za alergije in alergijsko astmo. Zdaj je pojasnjen tudi vzrok. Raziskovalci so zbrali več vzorcev prahu iz različnih hlevov v Nemčiji, Avstriji in Švici ter ugotovili, da več kot 10 odstotkov sestave prahu odpade na arabinogalaktan.

Svoje hipoteze glede odziva imunskega sistema ob prisotnosti te snovi so uspešno preskusili na miših. Zdaj že načrtujejo nove raziskave, v katerih nameravajo preučiti, ali bi bilo mogoče arabinogalaktan uporabiti za preprečevanje oziroma ali je primeren za zdravljenje alergij. Ker je dobro topen v vodi, bi ga lahko uporabili kot učinkovino v nosnih pršilih ali kapljicah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×