Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaSeneni nahod: Kaj varuje kmečke otroke?

Seneni nahod: Kaj varuje kmečke otroke?

MORDA VAS ZANIMA

Nemški znanstveniki iz Bochuma in Münchna so izolirali snov v hlevskem prahu, ki najverjetneje varuje kmečke otroke, da ne zbolijo za alergijo na cvetni prah in alergijsko astmo.

- Oglas -

Seneni nahod

Gre za molekulo rastlinskega sladkorja, imenovano arabinogalaktan. Če otrok v prvem letu življenja vdihuje visoke koncentracije te molekule, se njegov imunski sistem pozneje v življenju ne bo pretirano odzival na določene dražljaje iz okolja. Splošno znano je, da so otroci iz kmečkih družin, ki so veliko v stiku z živino, manj dovzetni za alergije in alergijsko astmo. Zdaj je pojasnjen tudi vzrok. Raziskovalci so zbrali več vzorcev prahu iz različnih hlevov v Nemčiji, Avstriji in Švici ter ugotovili, da več kot 10 odstotkov sestave prahu odpade na arabinogalaktan.

Svoje hipoteze glede odziva imunskega sistema ob prisotnosti te snovi so uspešno preskusili na miših. Zdaj že načrtujejo nove raziskave, v katerih nameravajo preučiti, ali bi bilo mogoče arabinogalaktan uporabiti za preprečevanje oziroma ali je primeren za zdravljenje alergij. Ker je dobro topen v vodi, bi ga lahko uporabili kot učinkovino v nosnih pršilih ali kapljicah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×